Meritxell Batet expulsa la diputada de VOX Macarena Olona del Congrés

Els membres de la formació d'Abascal han ocupat els escons de C's i han reclamat debatre sobre una iniciativa per declarar l'estat d'excepció a Catalunya

Meritxell Batet ha expulsat Macarena Olona del Congrés després de cridar-la a l'ordre en tres ocasions
Meritxell Batet ha expulsat Macarena Olona del Congrés després de cridar-la a l'ordre en tres ocasions | Catalunya Diari

Inici accidentat de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats que aquest dimarts debat iniciatives del govern de Pedro Sánchez sobre les bestretes a les CCAA i Thomas Cook. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha expulsat de la sala la portaveu de VOX, Macarena Olona, després de cridar-la a l'ordre per tercera vegada.

VOX s'ha assegut als seients de C's

Els diputats de VOX han ocupat primer els escons que corresponien a Ciutadans –fet que ha provocat un primer enfrontament amb la presidenta del Congrés- i posteriorment han interromput en diverses ocasions Batet reclamant la incorporació a l'ordre del dia d'una iniciativa –que ni tan sols havia estat qualificada per la Mesa- sobre Catalunya.

  

L'estira-i-arronsa entre Batet i VOX ha començat tan bon punt la presidenta del Congrés es disposava a obrir la sessió. Batet ha demanat als diputats de VOX que ocupessin els seients que els corresponien segons la disposició habitual. No ho han fet i Batet els ha retret primer que no s'ajustin a les regles de bon comportament de la cambra. La petició ha provocat la queixa dels diputats de VOX i finalment han estat els diputats de Ciutadans els qui s'han aixecat i han canviat la seva posició.

El grup d'Abascal reclama debatre sobre una mesura a Catalunya

Un minut després, Olona ha protagonitzat un nou enfrontament amb la presidenta del Congrés quan l'ha interromput per reclamar que s'inclogués a la Diputació Permanent el debat d'una iniciativa sobre Catalunya que segons fonts del Congrés no estava ni tan sols qualificada per la Mesa. Batet ha cridat a l'ordre a la portaveu de VOX en dues ocasions i finalment –i davant les interrupcions continuades- l'ha expulsat i ha demanat que abandonés la sala.

Olona, mentrestant, ha continuat dreta mostrant fotografies en gran format dels objectes que els manifestants han llançat a la policia en aquests dies de disturbis. VOX pretenia que el Congrés votés la seva petició perquè el govern espanyol declari l'estat d'excepció a Catalunya. Olona s'ha resistit a abandonar la sala durant alguns minuts fins que els uixers l'han anat a buscar.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari