Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra, Carles Puigdemont i Albert Batet, en una reunió de JxCat a Brussel·les.

Batet diu que la corrupció a CDC «són afers d'altres partits» tot i haver-ne estat càrrec destacat 15 anys

Les xarxes socials s'han abraonat contra Batet per les seves polèmiques paraules

Quim Torra, Carles Puigdemont i Albert Batet, en una reunió de JxCat a Brussel·les.
Quim Torra, Carles Puigdemont i Albert Batet, en una imatge d'arxiu. | ACN

L'antic tresorer de CDC, Daniel Osàcar, deia aquest dimarts davant del jutge que Artur Mas era conscient del cas de blanqueig de capitals del partit. L'acusació va caure com una bomba al tauler polític i, en una roda de premsa, va ser preguntat sobre aquesta qüestió el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, que va respondre que no opina «sobre afers interns d’altres partits».

Les seves paraules van aixecar una gran polèmica, i no n'hi ha per menys: Batet es desentenia així del partit al qual ha dedicat la major part de la seva trajectòria política. L'ara militant de Junts per Catalunya ha ocupat la pràctica totalitat de càrrecs en la seva trajectòria sota les sigles convergents a què dimarts va referir-se com a alienes. Batet va ser regidor a Valls (2003-2008), alcalde de la capital de l'Alt Camp (2008-2019), vicepresident de la Diputació de Tarragona (2011-2015), cap de llista de CDC per Tarragona al Parlament (2012) i membre del Comitè Executiu Nacional del partit.

Crítiques a Batet des de totes les òptiques

Tot, sota les sigles d'una CDC de la qual ara, militant des de fa pocs mesos de JxCat en marxar del PDeCAT amb l'escissió de Carles Puigdemont, es desvincula del tot. Les seves paraules, però, no han passat desapercebudes i han estat desenes els usuaris a les xarxes socials que han atacat Batet. Ho ha fet fins i tot el diputat del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel; o altres noms com el diputat socialista Ferran Pedret o l'exdiputat d'ICV, Joan Coscubiela:

També altres usuaris han deixat Albert Batet en evidència:

La polèmica, doncs, està servida després de les polèmiques paraules d'Albert Batet desentenent-se del seu partit de tota la vida, sota les sigles del qual ha fet la major part de la seva carrera política abans de fer el salt a Junts per Catalunya.