Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcaldessa en funcions, Ada Colau, continua apostant per un tripartit d'esquerres a Barcelona

Colau consultarà a les seves bases si governa amb el PSC o si fan alcalde Maragall

Els dirigents de BComú es decanten per fer un acord de govern amb Collboni, encara que hagin d'acceptar els vots de Valls

L'alcaldessa en funcions, Ada Colau, continua apostant per un tripartit d'esquerres a Barcelona
Ada Colau és més a prop de repetir com alcaldessa de Barcelona | cedida

Després d'unes dues setmanes amb diferents opcions sobre la taula, sembla que l'aposta definitiva de Barcelona en Comú és encapçalar quatre anys més l'Ajuntament de Barcelona. Ada Colau ja feia una passa endavant fa uns dies, confirmant que es presentaria a la investidura, i ara reafirma la seva intenció anunciant una consulta entre les bases per decidir sobre un pacte de govern a la ciutat. 

Es plantegen dues possibles opcions: governar amb el PSC; acceptant els vots de Valls, o fer-ho amb ERC, investint Ernest Maragall.  Seran preguntats  tots els inscrits en el cens general, tant militants com simpatitzants, en una consulta per internet i que durarà dues jornades, des d'aquest dijous 13 fins demà divendres 14 a les cinc de la tarda. 

«El PSC disposat a sumar»

Si no hi ha un gir de 180 graus en les pròximes hores, sembla que la direcció dels comuns optarà per demanar revalidar l'acord amb els socialistes, amb qui van governar bona part d'aquesta darrera legislatura. Ahir mateix, el partit aparcava definitivament el tripartit d'esquerres pel bloqueig mutu entre el PSC i ERC.  

L'aposta dels dirigents de BComú seria tornarà a formar govern amb Jaume Collboni | CatalunyaDiari.cat

 

BComú ho anunciava després de mantenir negociacions a dues bandes al llarg de tota la jornada de dimecres. Finalment constataven que «el PSC està disposat a sumar per la investidura de Colau» mentre que ERC no renuncia a presentar el seu propi candidat. Així l'actual alcadessa deixava clar que no serien imparcials en la votació, ja que el pacte amb el PSC és la millor manera de tirar endavant amb el seu programa de ciutat.   

Ahir, Ernest Maragall reaccionava dient que els fets han demostrat que pels comuns «tot val» per aconseguir l'alcaldia i denunciava l'actitud de total entrega del partit de Colau.

A l'espera del resultat que desprengui la consulta, el PSC recordava, però que encara que hi ha hagut converses i negociacions,  «el temps passa», urgint a tancar l'acord de govern abans de dissabte, dia on se celebrava el ple d'investidura.   

També et pot interessar...