ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Bea Talegón, la no independentista que va a les europees amb JxCat

La periodista serà l’encarregada de substituir a Clara Posantí després de la negativa de la JEC

Beatriz Talegón substituirà a Clara Posantí a la llista de les europees per Junts per Catalunya | Facebook

 

Beatriz Talegón, tertuliana d'origen manxec, ha tornat a la política activa en conèixer-se que substituirà a l'exconsellera Clara Ponsatí en la llista recorreguda de Carles Puigdemont. Segons ha explicat ella mateixa a 'el Nacional', els motius que l'han duta a fer el pas són «denunciar, des de l'altaveu que tinc en mitjans i a nivell social, el que està passant: la barbaritat que ha comès la Junta Electoral». L'advocada, que des dels 20 anys ha estat vinculada al PSOE, ha continuat «Jo, sobretot, sóc aquí per a defensar la democràcia. L'escó, tant de bo el trèiem, és de Clara Ponsatí i de Clara Ponsatí serà».

La periodista fa temps que se la considera en l'òrbita dels partits independentistes, tot i que afirma públicament que ella no ho és. De fet, han sigut declaracions polèmiques com aquesta que l'han situat en més d'una ocasió en l'arena pública. Com en el 2013, quan sent secretària general de la Unió Internacional de Joventuts Socialistes (IUSY), va criticar durament els líders dels partits socialdemòcrates i laboristes en la reunió de la Internacional Socialista a Cascais (Portugal).

Beatriz Talegon
Beatriz Talegón va començar sent propera al PSOE, ara, diversos anys després, es presenta a les europees amb JxCat | Cedida

 

Els canvis ideològics de Beatriz Talegón

Fa anys que a la periodista sé la relacionava amb el PSOE, però des que es va iniciar el procés cada vegada se la pot veure més propera a l'independentisme. Ella mateixa ha confessat no ser independentista però sí ser favorable a la causa contra l'empresonament dels presos, per això i sumant el que ella mateixa ha etiquetat d'«injustícia» per part de la JEC, Talegón ha decidit substituir a Clara Posantí en les eleccions europees.

Cal recordar que durant aquests anys Talegón ha sigut directora de 'Diario16', columnista de diversos mitjans i tertuliana. A més, ella mateixa va reconèixer en un míting d'ERC haver patit amenaces de mort per la seva forma de pensar.


Comentaris

envia el comentari