Bèlgica obre diligències contra Espanya pel geolocalitzador de Carles Puigdemont

L'actuació gestionada pel Centre Nacional d'Intel·ligència no ha estat ben valorada per l'estat flamenc

Carles Puigdemont, al Parlament de Catalunya

El geolocalitzador que l’Estat espanyol havia instal·lat en el cotxe de Carles Puigdemont ha provocat que Bèlgica hagi decidit obrir diligències en contra del país. En una informació avançada per TV3, s’ha informat que l'actuació realitzada pel Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) ha enfadat l'estat flamenc.

El monitoratge permetia que l'expresident de la Generalitat fos localitzat, pel que això podria haver estat interceptat a Alemanya, durant el seu recorregut de Hèlsinki a Brussel·les. La justícia belga no ha valorat d'una manera positiva aquesta actuació, pel que ha decidit prendre accions legals contra l'Estat espanyol.

L'artefacte, que es trobava en el Renault Espace en el que es movia Puigdemont, va ser interceptat dues setmanes abans de ser detingut. Des de llavors, les autoritats belgues han estat investigant com es va col·locar l'aparell, de la mateixa manera que estudiaven la possibilitat que es tornés a instal·lar.

Com funciona un geolocalitzador?

Els geolocalitzadors són dispositius que funcionen a partir d'una targeta que es comunica directament amb una altra. La primera és col·locada a l'artefacte que ha de ser localitzat, mentre que la segona rep les dades de la seva ubicació en el moment que es vulgui buscar-la.

De la mateixa manera, una vegada es troba la targeta emissora, localitzada en el vehicle de Carles Puigdemont, es pot trobar el número receptor. Així, la justícia belga ha estat capaç de rastrejar qui es trobava darrere de la instal·lació, decidint prendre accions legals contra els responsables.

Llibertat pels exconsellers a Bèlgica

La justícia belga ha pres una segona decisió relacionada amb el procés català. Els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret han quedat en llibertat, amb mesures cautelars, mentre es continua estudiant les circumstàncies legals sobre els seus casos.

D’aquesta manera, els exrepresentants polítics catalans han rebut notícies positives, després de la més destacada del dia, protagonitzada per Carles Puigdemont, sobre qui s’ha descartat el delicte de rebel·lió, per part de l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein, quedant en llibertat sota fiança.


Comentaris

envia el comentari