Bèlgica investiga un possible espionatge a Puigdemont amb vuit dispositius

La justícia del país ha descobert que podrien haver sigut set més, a banda del geolocalitzador, els aparells utilitzats per espiar l'expresident

Puigdemont, durant la roda de premsa
Puigdemont, durant una roda de premsa | twitter

Les investigacions sobre el geolocalitzador trobat al cotxe que transportava Carles Puigdemont a Bèlgica abans de ser detingut a Alemanya quan intentava tornar a Waterloo, encara segueixen. És més, no només segueixen sinó que s'amplien.

Ara la fiscalia belga ha descobert que al mateix dispositiu que arribaven dades del geolocalitzador, també arribava informació des d'uns altres set aparells més, el que vol dir que l'expresident de la Generalitat podria haver estat víctima d'una xarxa d'espionatge molt més gran del que es creia en un començament.

Vuit sistemes de vigilància operatius

Després d'investigar les dades de la targeta SIM que rebia les informacions de l'altra targeta que es trobava al geolocalitzador, els investigadors belgues han pogut descobrir que no era aquesta l'única que proporcionava informació a la persona que tenia el terminal receptor.

En total set dispositius més estaven comunicats amb aquesta primera targeta SIM, és a dir, hi havia vuit sistemes de vigilància o espionatge que poden ser micròfons, més geolocalitzadors o altres elements. Tots ells han estat ja localitzats per les autoritats belgues que han confirmat que es trobaven operatius.

L'expresident Carles Puigdemont, a Berlín
L'expresident Carles Puigdemont, a Berlín | CatalunyaDiari.cat

 

S'ha de mencionar també que algunes fonts properes a les investigacions han afirmat que «les dades descobertes estudiant les targetes ens apunten que podem estar davant una xarxa d'espionatge al senyor Puigdemont i el seu entorn a Bèlgica», segons 'El Periódico'. La casa de l'expresident ja ha estat revisada per descartar que hi hagi alguns d'aquests elements i s'ha pogut saber que no se n'han trobat.

El geolocalitzador al cotxe de Puigdemont era espanyol

Fa uns mesos que es va obrir la investigació per un suposat cas d'espionatge, llavors la justícia belga ja va obrir diligències contra Espanya per la troballa del dispositiu d'espionatge al cotxe que transportava Carles Puigdemont, un Renault Espace. L'aparell va ser trobat el passat mes de febrer per un agent dels Mossos que viatjava amb l'expresident.

El sistema instal·lat al cotxe de Puigdemont es comunicava amb un altre dispositiu a través d'una targeta SIM que traspassava dades des de l'aparell fins al receptor amb una altra SIM que emmagatzema la informació per controlar els moviments del cotxe. Després de la troballa, Puigdemont va denunciar davant la fiscalia belga haver patit espionatge il·legal.


Comentaris

envia el comentari