IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Bèlgica pregunta a l'estat espanyol per les condicions que tindria Puigdemont a la presó

La justícia Belga envia aquest requeriment després que el president cessat expliqués la «falta de democràcia»

El president Puigdemont i els consellers Ponsatí, Comín, Serret i Puig
El president Puigdemont i els consellers Ponsatí, Comín, Serret i Puig | CCMA

Abans que se celebri la vista per estudiar si entrega Carles Puigdemont a la justícia espanyola, la Fiscalia de Brussel·les ha demanat informació complementària sobre les condicions que tindria el president cessat i els quatre exconsellers a la presó. Entre les preguntes que fa el Ministeri Públic belga, destaquen les que es qüestionen per les mides de la cel·la o si el menjar que podrà consumir un cop empresonat serà el «suficient».

Drets humans

El que vol saber Bèlgica amb aquestes preguntes és si es respectarien els drets dels presos tal com marquen les directrius de la Convenció Europea de Drets Humans. D’altres preguntes que apareixen en el document són si «Hi ha prou accés i de forma regular a espais sanitaris i dutxes» o si existeix prou espai per fer activitats així com també per les possibilitats de rebre visites.

Més dubtes

El qüestionari de la justícia belga no acaba aquí sinó que, després de preguntar-se també per les condicions de les presons espanyoles —salubritat i superpoblació—, qüestiona les garanties per un judici just (principal argument de Puigdemont per justificar el seu trasllat a Brussel·les).

No acaba aquí el requeriment, Bèlgica també ha demanat un resum cronològic dels fets succeïts abans i després de la celebració del Referèndum de l’1 d’octubre.

Compareixença demà

Puigdemont i els quatre consellers que l’acompanyen en l’exili hauran de prestar declaració demà per la seva implicació en el «procés». La Fiscalia de Brussel·les justifica aquesta demanda d’informació per «la importància dels investigats» i pel context dels fets.


Comentaris

envia el comentari