Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Toni Comín i Carles Puigdemont amb l'acreditació provisional d'eurodiputats

Bèlgica suspèn l'euroordre contra Puigdemont i Comín per la seva immunitat

La justícia belga ha suspès l'euroordre de detenció després de la sentència del TJUE que confirma la immunitat parlamentària

La justícia belga ha anunciat la seva decisió: suspendran l'euroordre contra Carles Puigdemont i Toni Comin perquè gaudeixen d'immunitat parlamentària. Després de la sentència del TJUE que estableix la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat, la justícia belga ha decretat que els dos polítics també tenen el mateix dret.

 

La justícia belga va ajornar la decisió a l'espera de la resolució del TJUE sobre la immunitat parlamentària

L'euroordre contra Puigdemont i Comin havia de ser resolta el 16 de desembre, però la justícia belga van ajornar la decisió a l'espera que el TJUE confirmés si gaudien d'immunitat.  S'esperava una resolució per al dia 3 de febrer, data en què es preveia que el TJUE publicaria la decisió, però finalment s'ha avançat. 

L'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, va reclamar a l'instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena que desactivés les ordres de detenció assegurant que havien estat dictades «sense fonament legal i sense prèvia autorització del Parlament Europeu». Llarena havia emès una nova ordre de detenció pels càrrecs de sedició i malversació de la sentència del 14 d'octubre.