ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

«Benvinguts a Turquia», la piulada de Rufián per denunciar els escorcolls de la Guàrdia Civil

No és la primera vegada que el diputat d'Esquerra al congrés dels diputats se serveix d'aquesta comparació

Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu
Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Gabriel Rufián torna al focus de la polèmica. El diputat d’Esquerra Republicana al congrés dels diputats se situa sempre al peu del canó —sense excepció— a l’hora de criticar vilment l’actuació de l’estat espanyol amb tot allò relacionat amb el procés sobiranista català.

Les accions de Rufián tenen sempre un denominador comú: Twitter i la crítica ferotge a l’estat. Si bé és cert que temps enrere se servia normalment de la metàfora, també ho és que ara Rufián ja no s’arronsa i —com també fa Puigdemont a les xarxes— ataca sense embuts als seus contrincants polítics.

La darrera piulada de Rufián: posar Franco, Òmnium, Estrasburg i Turquia al mateix sac.

Compara Espanya amb Turquia

«Finançar la Fundació Francisco Franco i registrar a Òmnium. Condemnes des d’Estrasburg i aplaudiments des d’Ankara. Benvinguts a Turquia», ha piulat Rufián.

Així, al·legant que l’estat espanyol s’assemblava darrerament més a Turquia que a una democràcia a l’ús, el diputat d’Esquerra al congrés ha optat per carregar una vegada més contra l’estat espanyol.

La piulada, finalment, ha estat molt aplaudida pels seus seguidors més acèrrims a les xarxes —així com repudiada pels seus detractors— amb més de 300 ‘retweets’, un total de 500 ‘likes’ i més de 70 comentaris.

Entre els quals, de fet, en destaquen els següents.

No és la primera vegada que compara Espanya amb Turquia

Rufián s’ha ‘abonat’ a Turquia. El diputat cita normalment al país europeu sempre que ha de parlar de la manca de democràcia que existeix —segons ell— a l’estat espanyol.

A finals de febrer, de fet, Rufián va comparar Espanya amb Turquia, en relació amb la fugida d'Anna Gabriel a Suïssa per no comparèixer davant el Tribunal Suprem. «Espanya s'acosta a Turquia», va dir aleshores.


Comentaris

envia el comentari