Albert Boadella anuncia un referèndum d'autonomia per 'Tabàrnia'

El president d'aquesta 'regió' ha afirmat que davant dels pocs resultats del diàleg amb el president «titella» Quim Torra, «s'acullen a la via unilateral»

Albert Boadella, en un vídeo promocional de Tabàrnia.
Albert Boadella, en un vídeo promocional de 'Tabàrnia'   | Cedida

El govern de ‘Tabàrnia’, la comunitat autònoma que separaria part de Barcelona i Tarragona de Catalunya, sembla disposat a tirar endavant les seves ambicions territorials. Segons ha anunciat el seu president en el compte de Twitter oficial del seu govern, Albert Boadella, convocaran un referèndum d’autonomia del qual publicaran els seus resultats el pròxim 12 d’octubre

Boadella ha afirmat que el seu únic objectiu és la convocatòria de la consulta sobre el futur de la regió. «Referèndum sí o referèndum sí», ha afirmat, indicant que han pres la decisió d’optar per la via unilateral «després d’intentar dialogar amb el president titella (Quim Torra) al més baix nivell i no haver obtingut cap resultat».  

Votacions entre l’1 i el 12 d’octubre

«Ara és el moment dels ‘tabarnesos’, el món ens mira, Guifré 'El Pilós' ens protegeix», ha dit el president ‘tabarnès’ demanant a tots els seus conciutadans  que participin en el referèndum. Aquest quedarà convocat el dia 1 d’octubre, quan es compleix un any del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, encara que Boadella ha afirmat que «encara tenim temps per dialogar».

Imatge del territori que abarcaria la comunitat autònoma de 'Tabàrnia'
Imatge del territori que abastaria la comunitat autònoma de 'Tabàrnia' | CatalunyaDiari.cat

 

Serà a partir d’aquest dia que els ‘tabarnesos’, podran votar sobre si volen que el seu territori es constitueixi com una comunitat autònoma. En els pròxims dies indicaran com es pot votar en aquesta consulta que durarà fins al 12 d’octubre. Serà llavors quan «no el ministeri d’Interior sinó el de Medi Ambient’ anunciarà els resultats. Sobre aquesta qüestió, Boadella ha afegit: «Ja veureu el perquè», referint-se al motiu pel qual el ministeri de Medi Ambient farà l’anunci.  

Una autonomia de 9 segons

El dramaturg ha anunciat també, en una entrevista en el programa ‘Espejo Público’ d’Antena 3, que si guanya el sí, proclamarà l’autonomia de ‘Tabàrnia’ que «durarà nou segons, un més que la República Catalana».       

Haurem d’esperar fins al 12 d’octubre, dia de la Hispanitat, per saber si l’estat espanyol haurà d’afrontar un nou, i real, problema territorial o si el projecte de ‘Tabàrnia’ continua sent una ironia del procés independentista català.


Comentaris

envia el comentari