Pedro Sánchez té un patrimoni de 342.990 euros i Rajoy d'1,3 milions

La quantitat patrimonial ha estat treta a la llum pel BOE

Mariano Rajoy i Pedro Sánchez en una recepció a La Moncloa
Mariano Rajoy i Pedro Sánchez en una recepció a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

Quin és el patrimoni de Pedro Sánchez? I el de Mariano Rajoy?. El BOE ha permès sortir de dubtes aquest dissabte publicant les declaracions de béns patrimonials de l'actual Executiu socialista i que inclouen els patrimonis de més de mil alts càrrecs.

En l'informe publicat, el president del govern Pedro Sánchez va declarar tenir un patrimoni de 342.990 euros que es reparteixen en béns immobles de 180.794 euros i un passiu que engloba els crèdits, préstecs i deutes de 192.026 euros. A més, el cap de l'Executiu espanyol té 21.434 euros en compte corrent i altres productes financers; juntament amb i 5.667 euros en accions i participacions, però també altres «béns i drets de contingut econòmic» per un import de 135.093 euros.

D'altra banda, patrimoni de Mariano Rajoy un cop va cessar en el seu càrrec era de gairebé 1,3 milions d'euros, dels quals al voltant d'uns 666.000 euros formaven part d'accions i participacions.

El patrimoni dels actuals ministres

Segons la publicació del BOE, els tres ministres que major patrimoni presenten de l'actual Executiu són el d'Exteriors, la d'Educació i el de Ciència. Les xifres inclouen els dipòsits, accions, assegurances de vida i altres béns i drets econòmics i de mitjana els divuit membres de l'Executiu han declarat un actiu de 627.000 euros i un passiu de 169.000 euros.

En el cas de Josep Borrell, Ministre d'Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació, el patrimoni que posseeix és d'un total de 2.774.489 euros i el de la portaveu del govern Isabel Celaá, Ministra d'Educació i Formació Professional, és d'1.626.932 euros. Per una altra banda, el Ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, té un patrimoni declarat d'1.520.466 euros en comptes corrents, accions i participacions en fons i societats, a més d'altres drets de contingut econòmic.

Pedro Sánchez amb els primers nous ministres de l'Executiu, imatge d'arxiu
Pedro Sánchez amb els primers nous ministres de l'Executiu, imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El patrimoni dels ja exministres

La publicació del BOE també inclou el patrimoni de dos exministres de l'actual govern. Per exemple Carmen Montón, exresponsable de Sanitat, ha declarat 724.576 euros en immobles, altres béns, dipòsits, accions i participacions. O Màxim Huerta, exministre de Cultura, un total de 57.237 euros més un deute de 52.006 euros.


Comentaris

envia el comentari