Borja Sémper, portaveu del PP al Parlament basc, abandona la política

Feia 25 anys que es dedicava a la política i era el portaveu parlamentari del PP a Euskadi

Pablo Casado i Cayetana Álvarez de Toledo al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.
Borja Sémper plega després de manifestar discrepàncies amb la nova línia del PP de Casado. | Catalunya Diari

El president del PP de Guipúscoa i portaveu del Partit Popular al Parlament basc, Borja Sémper, ha decidit abandonar la política i ha deixat tots els seus càrrecs, tant els públics com els orgànics. La decisió de Sémper arriba després de mesos de desavinences del portaveu parlamentari basc amb el to utilitzat pel partit des que el presideix Pablo Casado, més allunyat del centre polític que en anteriors etapes.

25 anys a la política

Sempre del costat més possibilista de la formació popular, Sémper va recolzar la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría per a la presidència de el partit, però va ser Casado qui va guanyar la cursa a Gènova. En les últimes eleccions municipals, es va presentar com a candidat a alcalde de Sant Sebastià.

Però Borja Sémper, de 44 anys, no era un nouvingut: tanca aquest dimarts una carrera política de 25 anys. Va ingressar el 1993 a les noves generacions del PP amb Gregorio Ordóñez —llavors tinent d'alcalde de Sant Sebastià posteriorment assassinat per ETA—, com a referent. Amb l'amenaça de la banda als càrrecs populars, que impedia al PP poder elaborar llistes electorals per falta de candidats, en dos anys va ser escollit regidor a Irun. 

Un polític de línia moderada

Malgrat les amenaces rebudes durant l'època d'ETA, Sémper va mantenir-se sempre en la línia del centre polític i es va mostrar incòmode en l'aproximació del PP a Vox dels darrers mesos. En aquest sentit, va tenir especial transcendència la resposta que Sémper va donar a la portaveu del PP al Congrés i diputada per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, quan va acusar el PP basc de «tebiesa» davant del nacionalisme. «Mentre algunes caminaven sobre moquetes, nosaltres ens jugàvem la vida», va replicar Sémper.

Els que el coneixen el defineixen com a persona de conviccions fermes, favorable al «consens, al diàleg i a la negociació», amb un caràcter «tolerant», cosa que, com hem explicat, l'ha fet sentir-se cada vegada més «incòmode» en l'actual PP de Pablo Casado i les seves aliances amb Vox. Tant, que avui plega encara que només addueixi oficialment «motius personals».

També et pot interessar...

Mor Daniel Nieto, exconseller del PP a San Fernando (Cadis), als 47 anys

La secretària general del PP a Barcelona, demandada per una treballadora irregular


Comentaris

envia el comentari