Borràs guanya la primera batalla a Puigdemont i parteix com a favorita a les primàries de JxCat

La portaveu de JxCat a Madrid es presenta a les primàries, i ho fa en condicions força favorables, malgrat els recels de la cúpula del partit

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Laura Borràs ha guanyat la 'primera batalla' de les primàries de JxCat a Carles Puigdemont. | ACN

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha sortit reforçada del primer 'round' de la batalla interna a Junts per Catalunya: el que consistia a presentar batalla i oficialitzar la candidatura a les primàries per ser candidat a la presidència de la Generalitat. Borràs ha guanyat aquesta primera batalla a Puigdemont, que no veia amb bons ulls que la portaveu a Madrid es convertís en la presidenciable del seu partit i, tot i que no ho és, a ningú se li escapa que parteix com a favorita a causa de la seva popularitat entre la militància, molt superior a la del seu principal rival, el conseller Damià Calvet.

Laura Borràs planta cara a Carles Puigdemont

Laura Borràs compta amb el ple suport de Quim Torra i dels sectors de la base més abrandats de Junts per Catalunya, atrets pel seu carisma, una qualitat indubtable que destaquen afins i adversaris del seu entorn. Per contra, també genera recels. El sector Borràs-Torra és vist amb distància per Jordi Sànchez, el secretari general de JxCat i l'home que administra el partit de forma efectiva, i de retruc també per Carles Puigdemont. El distanciament entre Waterloo i Torra es va posar de relleu en els darrers mesos de presidència del darrer i, malgrat escenificacions públiques de proximitat, el cert és que Torra i Puigdemont mantenen una relació que s'ha refredat darrerament.

En aquest context, però, Borràs va decidir plantar cara, malgrat tot. La seva ambició de ser candidata a la Generalitat la va dur a anunciar que es presentaria malgrat no comptar amb la benedicció de Puigdemont i a dur fins al darrer minut la seva aspiració, confirmant aquest dimecres la seva candidatura i exhibint, a través de les xarxes, la seva popularitat entre la militància de JxCat.

Sense donar el seu braç a tòrcer, doncs, Borràs ha forçat Puigdemont a sucumbir: ni ell ni el seu candidat favorit, Jordi Puigneró, s'enfrontaran a Borràs, reconeixent la seva força i la seva victòria en aquesta primera batalla de cara a la configuració de les candidatures per al 14 de febrer. Ara bé, Puigdemont ja ha deixat clar que «no renuncia» a liderar el projecte ni la llista i, per tant, acotar la possibilitat que Laura Borràs s'erigeixi en un lideratge que acabi fent ombra a l'expresident establert a Waterloo.


Comentaris

envia el comentari