Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs.

Borràs contradiu JxCat: Pressiona per mantenir el 14-F i assegurar-se ser candidata

«Països com Portugal tenen un confinament més sever que a Catalunya i celebraran eleccions», va dir la presidenciable del partit de Carles Puigdemont

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Laura Borràs manté oficialment la postura de JxCat, però aquest dimecres pressionava sobre la possibilitat de mantenir el 14-F. | ACN

El debat sobre el possible ajornament de les eleccions autonòmiques del proper 14 de febrer ha marcat la setmana política a Catalunya i ho farà fins aquest divendres, 15 de gener, quan s'ha de prendre una decisió definitiva sobre la qüestió. Els partits han anat posicionant-se al respecte: tots ells s'han mostrat oberts a ajornar la data dels comicis, a excepció del PSC, que manté que les eleccions es podrien i s'haurien de celebrar el proper dia 14, d'aquí a exactament un mes.

Junts per Catalunya també s'ha manifestat favorable a l'ajornament, però sembla que hi ha divergències internes sobre aquesta qüestió. Aquest dimecres ja explicàvem que, mentre Carles Puigdemont prefereix ajornar els comicis per guanyar temps i consolidar la tendència guanyadora del partit respecte ERC, la seva presidenciable, Laura Borràs, seria més partidària de mantenir la data per no veure's afectada pel seu enjudiciament al Tribunal Suprem, que podria arribar a la primavera i minar les seves possibilitats electorals si els comicis són al maig —amb l'opció, fins i tot, que es decidís rellevar-la com a candidata per no desgastar electoralment el partit.

Una posició poc clara de Borràs, que deixa entreveure que el 14-F es podria fer

Borràs es manté alineada amb el posicionament de JxCat, però en les seves darreres declaracions ha deixat entreveure que prefereix anar a les urnes d'aquí a un mes. La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat ha destacat aquest dimecres, 13 de gener, des de Mollet del Vallès, que països com Portugal celebraran les seves eleccions «tot i tenir dades iguals o pitjors que a Catalunya, i estar en un confinament més sever». D'aquesta forma, la presidenciable 'puigdemontista' ha pressionat per la possibilitat de mantenir la data del 14 de febrer, sortint del guió marcat pel posicionament oficial de la seva formació.

Tot i la clara interpretació que es desprèn de la seva al·lusió a Portugal, Laura Borràs no ha anat gaire més enllà i no ha volgut ser explícita per no desmarcar-se en excés del posicionament de JxCat. «Sempre hem escoltat els experts i donarem suport a allò que indiquin que cal fer», ha asseverat Borràs a l'espera de la reunió que s'ha de celebrar divendres per decidir si les eleccions es mantenen pel 14-F o bé si es posposen fins a tocar de l'estiu. A preguntes de la premsa, la candidata de JxCat ha remarcat que «li interessa més preservar la salut que no pas els resultats electorals».

Ha estat llavors quan Laura Borràs ha fet esment a Portugal i al fet que s'hi celebren eleccions malgrat una situació epidemiològica pitjor. «Per tant, cal veure de quina manera es poden preparar uns processos electorals garantint el dret a vot i, alhora, el dret a la salut», ha puntualitzat, tot insistint que l'última paraula sobre la viabilitat del 14-F «la té qui organitza les eleccions». «Treballarem pel país i no per una victòria de partit», ha assegurat Borràs, que ha evitat ser concreta però ha deixat clar que no li semblaria del tot malament mantenir la data del 14 de febrer.