Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Borràs

Borràs, sobre la reunió de dimarts amb el PSOE: «Veuré de seguida si ha de servir d'alguna cosa»

La portaveu de JxCat descarta cap suport a canvi d'ofertes com ampliar l'Estatut

Laura Borràs reunió PSOE
Laura Borràs es reuneix el pròxim dimarts amb el PSOE per parlar sobre la investidura | Catalunya Diari

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha valorat en positiu la reunió de dimarts vinent, 3 de desembre, amb el PSOE per parlar sobre la investidura. «Es presenta amb la normalitat  d'una ronda de contactes d'algú que vol ser president del govern espanyol. Hi donem una certa rellevància perquè fins ara no se'ns havia cridat», ha comentat Borràs aquest diumenge als micròfons de 'RAC1'. 

«No estem parlant de tenir més autonomia»

«Es tracta d'un gest de  'fair play'  o de mínima cortesia parlamentària que no s'havia produït fins ara. Veuré de seguida si la reunió de dimarts ha de servir d'alguna cosa o és només cosmètica», ha reblat la portaveu de JxCat. En paral·lel, Borràs ha descartat cap suport al PSOE a canvi d'ofertes com ampliar l'Estatut — una de les propostes dels socialistes a ERC, segons 'El País'—. «No estem parlant de tenir més autonomia, de tenir una carretera o un tren. La situació és molt més greu», ha volgut deixar clar la portaveu de JxCat.

«L'estat espanyol prefereix autobloquejar-se a parlar del conflicte»

Borràs també ha demanat la implicació d'un  mediador internacional  per abordar la relació entre Catalunya i Espanya, ja que es tracta d'un conflicte que apel·la directament als drets humans. «El diàleg es va trencar quan va aparèixer la figura d'un relator. És imprescindible una mediació internacional per resoldre el conflicte, que és de drets humans», ha insistit la portaveu de JxCat al Congrés. «A Catalunya hi ha un conflicte polític que bloqueja l'estat espanyol i prefereixen autobloquejar-se abans que parlar d'aquest conflicte», ha reflexionat en veu alta Borràs.

Finalment, la portaveu de JxCat ha volgut defensar la seva tasca al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes i ha negat cap irregularitat. «Estic molt satisfeta  de la meva gestió. Hi ha una voluntat molt gran d'acabar amb tots els que representem una dissidència per a l'estat espanyol», ha conclòs Borràs.

També et pot interessar...