Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Borrell serà el nou cap de la diplomàcia europea

El ministre d'Afers Exteriors espanyol podria ser l'Alt Representant de la Política Exteriors de la Unió Europea

Borrell podria ser l'Alt Representant de la Política Exteriors de la Unió Europea  | CatalunyaDiari.cat

 

Els fins ara ministre d'Afers Exteriors espanyol, en funcions, Josep Borrell, podria convertir-se en l'Alt Representant de la Política Exteriors i de seguretat comuna de la Unió Europea  després que els líders europeus hagin arribat a un pacte durant les intensives dues jornades de negociacions que han mantingut. 

Borrell, que va ser president del Parlament Europeu entre 2004 i 2007  substituirà en el càrrec a la socialista italiana Federica Mogherini. D'aquesta manera, es convertirà també en el representant espanyol en l'Executiu de la UE.  Per fer-se efectiu el nomenament cal que aquest sigui acceptat per la nova presidenta de la Comissió Europea i avalat pel Parlament Europeu. 

D'altra banda, la ministra de defensa alemanya, Ursula Von der Leyen, ha estat escollida pels líders de la Unió Europea  com la nova presidenta de la Comissió Europea  mentre que la francesa Christine Lagarde substituirà a Mario Draghi com a presidenta del BCE. 

Borell substituirà a la socialista italiana Federica Mogherini | Cedida

 

El segon espanyol en ocupar el càrrec

El cap de la diplomàcia espanyola sempre  ha estat un candidat natural  per al lloc d'Alt Representant gràcies al seu càrrec actual i el seu coneixement sobre Europa, ja que va ser president del Parlament Europeu ara fa 12 anys. És per això que s'ha imposat a l'actual vicepresident de la Comissió, l'eslovac Maros Sefcovic.

Així doncs, Borrell es convertirà en el segon espanyol en ocupar el càrrec de cap de la diplomàcia espanyola després de Javier Solana, que va ser el primer Alt Representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la Unió Europea durant deu anys, entre octubre de 1999 i novembre de 2009.

També et pot interessar...