Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Borrell convoca una jura de bandera a la regió alemanya on van exculpar Puigdemont

L'acte se celebrarà el pròxim 23 de juny al port de Kiel, capital d'Schleswig-Holstein

La jura de bandera se celebrarà el pròxim 23 de juny   | CatalunyaDiari.cat

 

Fa gairebé un any el Tribunal, alemany, d'Schleswig-Holstein va decidir extradir  a Espanya l'expresident de la Generalitat, Cares Puigdemont, per un presumpte delicte de malversació de fons públics.  D'aquesta manera, va descartar fer-ho per un presumpte delicte de rebel·lió ni de sedició tal com demanava el jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem. 

El Tribunal alemany assegurava que el delicte equivalent d'alta traïció alemany «està basat en un nivell de violència a la qual no es va arribar» durant els fets de l'1-O. D'altra banda, també van rebutjar la petició de la fiscalia de presó provisional per a Puigdemont fins que el procés obert quedés resolt.

El buc 'Juan Sebastián Elcano' farà escala a Kiel del 19 al 24 de juny
El buc 'Juan Sebastián Elcano' farà escala a Kiel del 19 al 24 de juny | Cedida

 

Un acte institucional al port de la capital

Ara, el Ministeri d'Exteriors espanyol ha decidit convocar un acte institucional al port de Kiel, la capital d'Schleswig-Holstein on se celebrarà la jura de bandera espanyola. L'acte tindrà lloc el pròxim 23 de juny coincidint amb l'arribada del buc 'Juan Sebastián Elcano' a Kiel on està previst que faci escala del 19 al 24 de juny. Tot coincident amb l'inici de la Kieler Woche que és una festa local a la demarcació d'Hamburg que dura tota la setmana.

L'acte de jura de bandera estarà obert a tot el personal espanyol que «manifesti el seu interès i la seva intenció de fer-lo», a més de «complir amb les condicions requerides». L'acte institucional estarà precedit d'una 'Santa Missa', d'assistència voluntària, a bord. Està previst que l'inici de l'acte de jura de bandera comenci a les 11.15 hores i un cop finalitzi aquests, el personal que ha jurat i els seus acompanyants rebran una copa de vi, també a bord del buc.

Per a poder participar en l'acte s'ha d'haver omplert prèviament un formulari de sol·licitud adjunt amb els documents d'identificació sol·licitats i en el cas d'anar acompanyat se n'ha d'omplir un altre, el màxim d'acompanyant per jurat són dos. A més, a la convocatòria es recorda que s'ha d'anar vestit «d'acord a la importància de l'acte».

També et pot interessar...