Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iceta i Borrell, 2020

Borrell reclama indirectament a Iceta més contundència contra el Govern

Tothom ha interpretat les seves paraules com una indirecta al primer secretari socialista

Iceta i Borrell, 2020
Miquel Iceta i Josep Borrell, en una imatge d'arxiu. | ACN

Referència indirecta de l'exministre socialista i actual vicepresident de la Comissió Europea, Josep Borrell, a Miquel Iceta. En una conferència organitzada per Societat Civil Catalana,  Borrell  va criticar que l'oposició del govern de Catalunya no hagués estat prou contundent amb la gestió del departament del ram, en concret, el d'Afers Socials, que gestiona Chakir El Homrani

«L'oposició hauria d'haver assenyalat amb més contundència la responsabilitat del Govern en el que ha passat en les residències de gent gran a Catalunya», va afirmar Borrell amb claredat. Un toc d'atenció claríssim al PSC, el segon grup de l'oposició al Parlament, i al seu líder i primer secretari, Miquel Iceta, de qui s'ha dit durant aquests mesos que ha estat «desaparegut», cedint protagonisme a altres rostres dels socialistes catalans —sens dubte, el que més, el del secretari d'organització i ministre de Sanitat, Salvador Illa. Borrell, doncs, ha optat per tocar el crostó al cap visible del seu partit a Catalunya.

Iceta reclama que Torra traci ja un calendari electoral

Les darreres declaracions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, van ser dissabte, quan va emplaçar el president de la Generalitat, Quim Torra, a fixar un horitzó electoral «clar» per evitar que la convocatòria d'eleccions es faci quan el Tribunal Suprem (TS) resolgui la sentència d'inhabilitació. Durant l'acte de cloenda del congrés telemàtic del PSC del Camp de Tarragona, Iceta va avisar el cap del Govern que mantenir l'actual legislatura seria un «despropòsit» després que el propi president constatés que el Govern estava «dividit».

El socialista va celebrar l'actuació del govern espanyol i va dir que Catalunya  no ha comptat amb «el millor Govern» durant la pandèmia de la covid-19. Ha criticat que hagi estat un «desgavell» per la «divisió i feblesa» del Govern. En concret, Iceta va criticar la preparació del nou curs escolar i la gestió de les residències de gent gran. Per això, va instar JxCat i ERC a fer un pas al costat i que permetin un altre «bon Govern» que faci un país millor, basat en la convivència, el creixement econòmic, la justícia social i l'eficàcia dels serveis públics.

De cara al futur,  Iceta va demanar «consens, unitat, estabilitat, seguretat i un rumb clar». Va constatar que els independentistes i l'executiu de Torra «no poden proporcionar aquesta perspectiva». Per això, va dir que cal un partit «fort» amb un projecte «integrador».