Borrell culpa Puigdemont que hi hagi presos independentistes

«Puigdemont i els altres han deixat penjats els seus col·legues», ha comentat el ministre Borrell

Imagen de archivo de Josep Borrell.
Imatge d'arxiu de Josep Borrell. | Cedida

 

El ministre d’Exteriors Josep Borrell ha culpat Carles Puigdemont i els altres polítics exiliats sobre el fet que hi hagi líders independentistes en presó condicional. Així mateix, doncs, segons va manifestar el polític el passat dijous, 13 de setembre, en una compareixença al Congrés, la culpa d’aquesta presó la tindrien els exiliats perquè disparen el risc de que es produeixi una fuga.

Segons afirma Borrell, «probablement, l’obstacle més gran pel qual el jutge ha pres la determinació, ha estat perquè el senyor Puigdemont i els altres han deixat penjats els seus col·legues fugint. El risc de fuga augmenta si altres l’han practicat».

Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les
Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

Quim Torra parla «d’acte de venjança» amb els presos

En una piulada feta ahir, dijous 13 de setembre, Quim Torra criticava les declaracions del ministre Borrell dient que és «difícil treballar tan i tan a fons contra el diàleg, com fa el Sr. Borrell. Aquestes declaracions són una indecència. L’única justícia l’hem hagut de buscar fora d’Espanya. Que l’Estat mantingui els presos polítics a la presó és, senzillament, un acte de venjança».

Borrell va afirmar que Catalunya és una nació social

Tot i això, el ministre d’exteriors va matisar ràpidament unes declaracions que va fer a la BBC on reconeixia Catalunya com a nació. Posteriorment, en una entrevista a Onda Cero el ministre explicava que considera Catalunya una nació social, però no política: «Quan algú reconeix a un conjunt humà la condició de nació, està reconeixent que és -o pot ser- un estat. Hi ha altres concepcions de nació. Per mi, en el cas de Catalunya, la nació és la nació sociològica, cultural, amb un sentiment d’identitat col·lectiu, però que no és la nació política que es la base d’un estat».

 


Comentaris

envia el comentari