Borrell diu que l'1-O va «danyar seriosament» la imatge exterior de l'estat

El ministre d'Exteriors espanyol ha afirmat que la «propaganda independentista» està obligant el seu ministeri a «corregir el missatge i recompondre la nostra imatge»
Josep Borrell en una imatge d'arxiu | EFE

 

El ministre d’exterior d’Espanya, Josep Borrell, ha afirmat que l’independentisme ha fet mal a la imatge exterior de l’Estat espanyol. Borrell ha assegurat que la imatge internacional d’Espanya està «seriosament danyada» a causa de la «propaganda del moviment independentista català», que s’ha dut a terme des de la Generalitat i altres institucions sobiranistes.

 

Segons ha explicat el socialista, el seu ministeri està dedicant «part del seu temps i energia a corregir aquest missatge i recompondre la nostra imatge». Borrell ha destacat que aquesta tasca és part de les seves obligacions com a cap de la diplomàcia espanyola i ha dit que tot i els danys «estem tenint algun èxit, l’Estat no perdrà aquest combat»

 

Rellançar la 'Marca Espanya' 

El ministre ha explicat també que un dels seus objectius és donar un nou impuls a la ‘Marca Espanya’ aportant-hi més recursos i personal. Borrell ha dit que des del seu ministeri treballen per fer valer l’excel·lent valoració internacional que té l’estat com a democràcia i ha donat com a exemple les declaracions del secretari general del Consell d’Europa on aquest confiava en la separació de poder a Espanya.

 

Imatge d'arxiu de Josep Borrell | Cedida

 

Ha afegit també que continuaran dedicant esforços a la lluita contra la «propaganda independentista» perquè és preocupant per a la política exterior d’un país «l’amenaça de secessió d’una part important del seu territori i la seva economia». El ministre d’Afers Exteriors ha tornat a dir que en els pròxims dies interposaran un recurs contra les delegacions catalanes a l’exterior perquè «no compleixen els procediments legals».

 

«Puigdemont i els altres han deixat penjats els seus col·legues»

Aquestes van ser les paraules que va dedicar el passat dijous 13 de setembre a l’expresident de la Generalitat, en una compareixença al Congrés dels Diputats. Borrell va culpar als polítics independentistes que es troben fora de Catalunya del fet que continuïn a presó 9 líders independentistes

 

El ministre d'Exteriors va afirmar que aquest va influir en la decisió presa pels jutges del Tribunal Suprem de mantenir la presó incondicional, ja que «el risc de fuga augmenta si altres l’han practicat»

Més notícies de la categoria Política