Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Borrell demana a una presentadora que parli més a poc a poc l'anglès i que vocalitzi millor

Borrell tindrà la doble nacionalitat, també serà argentí

Així ho ha donat a conèixer durant l’acte de celebració del XX aniversari de la Fundació Euroamèrica

Josep Borrell durant la celebració del XX aniversari de la Fundació Euroamèrica
Josep Borrell durant la celebració del XX aniversari de la Fundació Euroamèrica | CatalunyaDiari.cat

 

El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ha anunciat, durant l’acte celebrat amb motiu del XX aniversari de la Fundació Euroamèrica, que a partir d’aquest dijous tindrà la doble nacionalitat. A més d’espanyol, serà argentí gràcies al fet que el seu pare va néixer en aquest país.

El pare de Josep Borrell va néixer a l’Argentina

El candidat per liderar la diplomàcia de la Unió Europea ha participat en el XX aniversari de la Fundació Euroamèrica, acte que ha presidit el Rei Felip i que s’ha celebrat aquest dimecres, i així ho anunciat durant la seva intervenció: «Tindré doble nacionalitat». A més, ha volgut recordar el seu pare, fill d’emigrants catalans, que va néixer a la ciutat argentina de Mendoza.

En aquest sentit, el ministre Borrell també ha explicat que li ha semblat humanament adient i també interessant recuperar la nacionalitat que va tenir el seu pare fins a tornar a Espanya  just abans de la Guerra Civil. Un conflicte que, segons ha expressat, va ser tan traumàtic que va decidir no sortir mai més de les muntanyes del Pirineu.

També et pot interessar...