Borrell, a l’independentisme: «Haurem de suspendre la teràpia de l’ibuprofè»

El ministre d'Exteriors critica els sobiranistes: «Pot ser alguns són immunes a les medicines»

Josep Borrell ha tornat a assenyalar l'independentisme
Josep Borrell, ministre d'exteriors, ha tornat a assenyalar l'independentisme | CatalunyaDiari.cat

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, ha alertat les forces independentistes que si continuen «posant condicions impossibles» per aprovar els pressupostos el diàleg es pot acabar. A preguntes del PP al Senat, Borrell ha qualificat «d'impossible» que el govern espanyol reconegui el dret a l'autodeterminació ni tampoc faci gestions per posar en llibertat els presos.

Per això, entén que si ERC i PDeCAT continuen per aquesta via «caldrà suspendre la teràpia de l'ibuprofè». Ja al desembre, el ministre va fer un símil mèdic referint-se a aquest fàrmac i va dir que la «política de l'ibuprofè» havia tingut «poc èxit» a Catalunya. Ara ha mantingut aquesta línia i ha afegit que alguns antiflamatoris «tenen efectes més lents dels previstos».

Borrell, un «ministre de propaganda» segons el PDeCAT

El portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, ha criticat les accions de la secretaria d'Estat d'Espanya Global, que depèn d'Exteriors, amb l'objectiu de contrarestar els missatges internacionals dels independentistes.

Cleries ha titllat Borrell de «ministre de la propaganda» i li ha retret que observadors internacionals no tinguin espai reservat dins la sala del judici de l'1-O. Per la seva banda, Borrell ha negat que Espanya Global «faci campanyes» i ha carregat contra els independentistes per «gastar diners dels catalans per omplir la xarxa amb vídeos mantinent greument sobre Espanya». «No em parli de xiringuitos propagandístics», li ha retret Borrell.

Josep Borrell ha negat que la seva última proposta sigui propagandística | CatalunyaDiari.cat

 

En la seva intervenció, Cleries també ha dit estar d'acord amb unes declaracions que el president espanyol, Pedro Sánchez, va fer sobre Veneçuela. «Sánchez va dir que qui respon amb violència i presó a les ànsies de llibertat no és socialista sinó un tirà, per una vegada estic d'acord amb ell», ha dit el portaveu del PdeCAT. 


Comentaris

envia el comentari