Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Boye assegura que la JEC i el Suprem estan actuant com ell havia previst

«Sembla que estiguin treballant per a nosaltres», ha afirmat l’advocat de Puigdemont i Comín en una entrevista a RAC1

Boye assegura que la JEC i el Suprem estan actuant com havien previst | CatalunyaDiari.cat

 

L'advocat de l'expresident Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, Gonzalo Boye, ha assegurat aquest diumenge que la JEC i el Tribunal Suprem estan fent exactament el que ell esperava, i ha confirmat que el cas dels seus escons com a eurodiputats acabarà al Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Luxemburg.

«Sembla que estiguin treballant per a nosaltres»

«Iniciarem els tràmits que hem de fer a nivell jurídic i, evidentment, tenim molt clar cap on anem i què farem», ha assegurat Boye en una entrevista a RAC1. «La JEC i el Suprem estan fent just el que esperàvem i necessitàvem», ha afirmat. «Sembla que estiguin treballant per a nosaltres», ha afegit.

Boye ha dit que el TJUE de Luxemburg té un procediment «ràpid» per resoldre peticions d'aquest tipus i que serà el que intentaran utilitzar per aconseguir que la justícia europea permeti a Puigdemont i Comín exercir tots els seus drets com a eurodiputats. 

Defensa la condició d’eurodiputats de Comín i  Puigdemont

Neguen l'entrada de Puigdemont i Comín al Parlament Europeu
Boye ha defensat que Puigdemont i Comín ja són eurodiputats | CatalunyaDiari.cat

 

«Luxemburg té un criteri bastant clar sobre què ha d'anar primer, si la llei nacional o l'europea, sobretot si la nacional s'oposa a l'europea i als interessos no només dels tres eurodiputats, sinó també dels 2 milions de persones que els han votat», ha dit. 

Boye també ha lamentat que per «primera vegada» el ple del 2 de juliol del Parlament Europeu a Estrasburg pugui començar «amb un nombre inferior d'eurodiputats del previst». Amb tot, ha defensat que tots ells ja són eurodiputats i ha negat que el pas per Madrid sigui «un requisit insubsanable».

A més, l'advocat ha afirmat que «una vegada més, és el mateix Estat espanyol el que està internacionalitzant el conflicte».

També et pot interessar...