Boye, Trias i Talegón, els substituts provisionals de Puigdemont, Comín i Ponsatí a les europees

La formació ha anunciat que té previst portar el cas al Tribunal Suprem, al Constitucional i al Tribunal de Justícia de la UE

Boye, Trias i Talegón, els substituts provisionals de Puigdemont, Comín i Ponsatí a les europees | CatalunyaDiari.cat

Ja se sap qui substituirà els candidats vetats de JxCat a les europees. Tal com han fet patent Josep Costa i Jaume Alonso-Cuevillas en una roda de premsa celebrada aquesta tarda, els tres membres que substituiran —almenys de manera provisional— l'expresident Puigdemont i els exconsellers Comín i Ponsatí seran Gonzalo Boye, Xavier Trias i Beatriz Talegón, els quals s'han ofert de manera voluntària per complir amb aquesta tasca. 

En aquest sentit, des de la formació de Junts per Catalunya han volgut deixar clar que, davant el veto imposat per la Junta Electoral Central a l'expresident de la Generalitat i als dos exconsellers, han considerat que buscar-los tres substituts era la millor alternativa. Així les coses, Costa ha declarat el següent: «Ens trobem davant d'una actuació que ha superat totes les expectatives pel que fa a la vulneració de drets per part de l'Estat espanyol. És una situació d'emergència democràtica que ens porta a combatre políticament i jurídicament la resolució».

Per la seva banda, Cuevillas ha manifestat que «des de fa mesos les hem vist de molt grosses, coses que no tenen el mínim fonament legal, però això ho supera. Ho impugnarem davant del Suprem i del Constitucional. Després ho portarem al Tribunal de Luxemburg, amb tota seguretat que guanyarem».

Els protagonistes han començat a manifestar-se a Twitter

Els protagonistes ja han començat a mostrar les primeres reacciones a través dels seus comptes de Twitter. És el cas, per exemple, de Carles Puigdemont, que ha agraït profundament el pas endavant que han fet els seus companys.

Per la seva part, Bea Talegón, Gonzalo Boye i Xavier Trias també han volgut deixar plasmades les seves opinions al respecte, i s'han mostrat d'allò més satisfets i compromesos amb la causa.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari