Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'acord del Brexit, aprovat pels líders europeus

Els 27 Estats de la Unió Europea han donat llum verda a la retirada del Regne Unit de la Unió Europea

Els líders europeus ja han donat llum verda al Brexit
Els líders europeus ja han donat llum verda al Brexit | CatalunyaDiari.cat

 

Els líders de la Unió Europea ha donat suport a l'acord del Brexit en una cimera aquest matí a Brussel·les. El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ho ha anunciat així a les xarxes socials.

Els dubtes es van instal·lar ahir a la tarda quan Espanya va generar diversos dubtes sobre la posició de Gibraltar. El Consell Europeu, però, ha acabat donant avui llum verda al pacte i el Regne Unit deixarà de formar part de la Unió Europea. Els líders europeus, d'altra banda, pactaran tot seguit els passos per efectuar la decisió amb la primera ministra britànica, Theresa May

El Regne Unit deixarà de formar part de la UE

Encara manquen, però, molts esculls per superar. Si bé és cert que ara s'haurà d'encarar una altra reunió per marcar el full de ruta de l'adeu anglès, també ho és que Theresa May té encara molta feina. Molt criticada per la premsa britànica, May ja va assegurar que treballaria «amb cor i ànima» per defensar la decisió i per «guanyar la votació»

Finalment, i sobre la polèmica sorgida amb Gibraltar, la primera ministra anglesa, Theresa May ha optat per assegurar després de l'acord que la situació en aquesta zona no canvia. La primera ministra britànica ha afirmat a Brussel·les que la posició de Londres sobre  la sobirania de Gibraltar «no ha canviat i no canviarà». Més enllà d'aquestes paraules, May ha prosseguit en aquesta mateixa línia per afegir: «Estic molt orgullosa que Gibraltar. M'agrada i em congratulo del fet que sigui una zona britànica i, així doncs, sempre estaré al costat de Gibraltar».