Proposen el tercer grau penitenciari per a Oriol Pujol

La Junta de Tractament ha aprovat la proposta de Brians 2 per unanimitat i ho ha elevat al Servei de Classificació de la secretaria

Oriol Pujol podria obtenir el tercer grau penitenciari, segons decideixi la Secretaria de Mesures Penals | Cedida

La Junta de Tractament del Centre Penitenciari de Brians 2 ha aprovat per unanimitat una proposta de classificació en tercer grau per a Oriol Pujol, que el 17 de gener passat va ingressar voluntàriament al centre per complir condemna pel cas de les ITV. La llei preveu fer aquesta classificació inicial després de dos mesos com a màxim d'observació. Ara, el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima estudiarà la proposta. Mentrestant,

Pujol continua ingressat al mòdul set de Brians 2, que funciona amb el sistema de participació i convivència. El tercer grau suposa la sortida de l'intern durant el dia per treballar o seguir activitats formatives o de tractament encaminades a la seva reinserció. Torna a la presó a dormir.

Oriol Pujol va ingressar a presó pel cas ITV

Oriol Pujol va ingressar a presó a principis d'any. El fill de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, va entrar al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, el dijous 17 de gener. L’Audiència de Barcelona va decretar el seu ingrés a presó després que passés el termini, per presentar un recurs contra la condemna de dos anys i mig que va sentenciar la magistrada del cas ITV.  

El fill de Jordi Pujol va acceptar una condemna de dos anys i mig de presó | Cedida

 

En aquest sentit, segons va informar des de Serveis Penitenciaris, Oriol Pujol va entrar voluntàriament a la presó de Brians, accedint-hi a peu i amb la seva documentació i l’ordre judicial a la mà. Un cop dins del centre, el fill de l’expresident de la Generalitat va estar conduït fins al mòdul d’ingressos on es portaven a terme tots els tràmits pertinents.

Oriol Pujol és el primer membre de la família Pujol condemnat. Va ser sentenciat a dos anys i mig de presó  pels delictes provats de tràfic d’influències, un continuat de suborn i un de falsedat en document mercantil, després de denegar la petició d’intercanviar la pena de presó per treballs comunitaris.


Comentaris

envia el comentari