rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor el científic Eduard Punset

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Brussel·les rebutja pronunciar-se sobre la «prohibició» al groc a la final de Copa

El PDeCAT, ERC i ICV van preguntar si la «prohibició d'elements de color groc» podia considerar-se una violació del dret a la llibertat d'expressió
La Policia Nacional va retirar objectes de color groc dels afeccionats abans d'entrar a l'estadi | CatalunyaDiari.cat

 

Brussel·les ha optat per no mullar-se sobre la polèmica de la retirada d’objectes de color groc abans de la final de Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla. «La comissió manca de competència general pel que fa als drets fonamentals», ha comentat la Comissió Europea sobre la prohibició a lluir objectes grocs durant aquell duel.

 

Així doncs, la comissaria europea de Justícia, Vera Jourová, ha respost via carta després d’una pregunta dirigida a la Comissió que havien fet diferents membres del PDeCAT, Esquerra Republicana i ICV.

La Comissió Europea es desentén de la polèmica

Tot plegat va cridar l’atenció quan molts dels aficionats blaugranes es veien obligats a dipositar les seves samarretes, banderes, bufandes i gorres de color groc a uns grans contenidors de cartró que restaven a l’entrada del Wanda Metropolitano.  

 

Va ser en aquest context, doncs, quan  Jordi Solé i Josep Maria-Terricabras (ERC), Ramon Tremosa (PDCat) i Ernest Urtasun (ICV) van preguntar a la Comissió si la «prohibició d'elements de color groc» podia considerar-se una violació del dret a la llibertat d'expressió.

 

Tot i això, la resposta europea ha estat taxativa. I és que la mateixa Jourová ha comentat que a la Comissió de la qual forma part li manca «competència general» en relació a aquesta mena de drets.

Retirada de samarretes a la final de Copa per «risc de violència»

La Policia Nacional retira samarretes de color groc. | Cedida

 

El partit, de fet, va ser catalogat com «d'alt risc» per les forces de seguretats, motiu pel qual es van mobilitzar milers d'agents de la Policia Nacional al Wanda Metropolitano. 

 

L'Assemblea Nacional Catalana havia demanat als seguidors del Barça, a través de les xarxes socials. que portessin samarretes de color groc com a mostra de solidaritat amb els polítics catalans a la presó, però els agents van retirar qualsevol objecte amb una «simbologia i contingut que poguessin augmentar el risc que es produís alteració de l'ordre públic».

 

Els agents, però, van optar per retirar tota mena de peces de color groc per «evitar qualsevol episodi de violència».

Comentaris