Buch garanteix que «no hi ha cap dada objectiva» perquè l’Estat apliqui la Llei de Seguretat Nacional

«Lamenta» la dimissió del cap dels mossos però assegura que els seu relleu està preparat

El TSJC arxiva la causa contra Buch pels locals de l'1-O
Buch garanteix que «no hi ha cap dada objectiva» perquè l’Estat apliqui la Llei de Seguretat Nacional | CatalunyaDiari.com

El conseller d’interior, Miquel Buch, està convençut que l’Estat no aplicarà la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya perquè «no hi ha cap dada objectiva ni n’hi haurà» que ho acrediti. Buch lamenta la dimissió del cap dels Mossos, Andreu Martínez, perquè li tenia «plena confiança» però considera que el seu relleu, Pere Ferre, és una persona totalment preparada per al càrrec i amb experiència. A més, diposita la seva «confiança absoluta» en els Mossos i en la seva capacitat de garantir seguretat als ciutadans davant possibles mobilitzacions en resposta a la sentència del TS.

L'aplicació de la llei forma part de la precampanya de Pedro Sánchez

El titular d’Interior assegura que la possibilitat d’aplicar la llei de seguretat, per part del president espanyol en funcions Pedro Sánchez, forma part de la precampanya del seu partit. Per això, reclama als partits espanyols que es concentrin en els assumptes que interessen a la ciutadania i no «en si es treuen o no competències a Catalunya sense tenir les dades objectives per fer-ho».

Així ho ha afirmat també Iceta, que considera, que ara per ara, «no hi ha raons» per aplicar ni l’article 155 de la Constitució, ni la Llei de Seguretat Nacional perquè no es donen les circumstàncies per a fer-ho. Tot i això, sí que creu que el Govern Espanyol hauria d’actuar en cas que es vulneri la llei, com ha succeït anteriorment.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari