Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Torra i el conseller Buch, en una reunió el desembre de 2018.

Buch torna a demanar «franges horàries» al govern espanyol per la sortida dels nens

La consellera Vergés s'ha manifestat en una línia molt similar

El president Torra i el conseller Buch, en una reunió el desembre de 2018.
El president Torra i el conseller Buch, en una imatge d'arxiu. | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha reclamat al govern espanyol que faci un «replantejament» de la sortida dels nens al carrer i que fixi una «franges» per permetre, així, que altres col·lectius també puguin sortir de casa seva. «Si fraccionéssim el dia en diferents horaris, tots podríem anar tornant a la normalitat a poc a poc si les dades epidemiològiques ens ho permeten», ha assegurat.

El conseller ha qualificat «d'irresponsable» que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés dissabte noves mesures, com les sortides per passejar o fer esport per a la població en general dissabte 2 de maig, «sense saber com seria la foto de l'endemà amb els menors de 14 anys».

Vergés, en la mateixa línia

Al seu torn, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha criticat aquest dilluns els «missatges senzills i els anuncis fàcils» sobre la sortida dels diferents col·lectius al carrer per part del govern espanyol, i ha demanat fixar bé com s'apliquen aquestes mesures encara que sigui complex.

«Ens estem preocupant molt de quan passen les coses i fent anuncis de quan podrà ser, però és tan important o més el qui, l'on i el com», ha argumentat en roda de premsa, on ha remarcat que l'exemple dels nens pot repetir-se amb els esportistes. «Ho puc trobar molt adequat, però depèn molt de com ho implantis», ha insistit en la línia de la defensa de les franges que s'està fent des del Govern.

Plans per municipis?

Al seu parer, els municipis han de fer els seus plans, així com els pobles més petits, que es comporten d'una manera diferenciada. «Si no tenim en compte la globalitat i parlem només del quan, crec que cometrem errors greus en aquest desconfinament», ha insistit Vergés, que ha demanat també explicar la «complexitat» que suposa desescalar el confinament.

En el capítol de dades, la consellera ha explicat que hi ha 778 persones amb coronavirus a la UCI, amb una ocupació del 63%. Hi ha 249 més que no tenen el virus. S'han fet més de  230.000 PCR, més de 36.000 en residències. Hi ha 632 usuaris que han marxat amb les seves famílies i en les últimes hores s'han reubicat 110 ancians. Hi ha 10 residències intervingudes amb canvi d'entitat gestora, l'última una de la Barceloneta.