Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Buch ha assegurat que no hi ha llistes negres als Mossos

Miquel Buch demana respectar les franges horàries de sortida de la gent gran per protegir-la

El conseller d'Interior diu que encara és aviat per avaluar la desescalada en els territoris en fase 1, tot i que hi veu «alguna incoherència»

Miquel Buch ha assegurat que no hi ha llistes negres als Mossos
Miquel Buch demana a la ciutadania no posar en perill la gent gran. | Europa Press

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha demanat aquest dimarts respectar les franges horàries de sortida de la gent gran al carrer – de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores – per corresponsabilitat social. En aquest sentit, ha assegurat que «tenen dret a sortir i nosaltres no tenim dret a posar-los en perill».

En la roda de premsa del Govern posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts, ha posat el focus en què la gent gran és un dels col·lectius que pitjor ho està passant amb el coronavirus. «Fem una crida al civisme i a la corresponsabilitat social, una crida a la lògica i a la prudència. Respectem aquestes franges, respectem a la gent gran, respectem als nostres pares, mares, avis i àvies», ha insistit el conseller.

Buch assegura que en el procés de desescalada hi ha «alguna incoherència»

A preguntes de periodistes sobre com està sent el procés de desescalada en territoris en fase 1, Miquel Buch ha contestat que encara és aviat però que hi ha alguna incoherència. «És evident que quan s'emeten criteris per regions pot portar alguna incoherència», ha assenyalat.

Sobre aquesta qüestió, el conseller d'Interior ha plantejat que «un ciutadà de Riba-roja d'Ebre pot anar fins a Alcanar a prendre una cervesa o una persona de Vielha, fins a Puigcerdà a prendre un cafè amb llet. Això amb la normativa actual està permès, però no podríem sortir a més d'un quilòmetre de casa si hem d'acompanyar un menor».

En aquest sentit, ha dit que estan analitzant dades i situacions «per emetre alguna proposta, resolució o, fins i tot, alguna recomanació concreta».