Buch diu que expulsarà els Mossos de l'agressió racista del Bages

El conseller d'Interior avisa que es perseguirà els autors i encobridors de l'afer
Un agent dels Mossos d'Esquadra, 2020.
El conseller Buch ha anunciat aquest dimecres que els Mossos implicats seran expulsats del cos. | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat aquest dimecres, 17 de juny, que quan tinguin constància dels «noms i cognoms» dels agents que van protagonitzar una suposada agressió racista a San Feliu Sasserra, a la comarca del Bages, n'exigirà l'expulsió «immediata» del cos de Mossos d'Esquadra. El conseller rectifica així la decisió de dilluns, que es va limitar a canviar-los de destí.

Buch, molt clar: Exigirà l'expulsió dels Mossos implicats

Durant la sessió de control al Govern, Buch ha afirmat que exigirà l'expulsió «immediata» tant dels autors de l'agressió com dels qui la van encobrir. «Ni un bri de confiança amb el racisme i la xenofòbia. La meva trajectòria a l'administració ho avala», ha avisat. El conseller ha defensat que va actuar 4 hores després d'escoltar l'àudio de l'agressió per primera vegada i diu que no permetrà que es «malmeti» del nom del cos policial.

Buch ha defensat que Interior no tenia coneixement de l'agressió racista del Bages perquè era una investigació del jutjat de Manresa i que l'han coneguda quan han pogut escoltar l'àudio de l'agressió. El titular d'Interior ha estat contundent en dir que el cas el «repugnava», li feia sentir «vergonya» i que els fets eren «fatigosos i il·legals». Això sí, també ha admès que cal esperar a veure com avança la investigació judicial per determinar la implicació de cada agent en l'agressió i prendre més mesures.

Ja se'ls ha retirat el servei de carrer com a mesura preventiva

Com a mesura preventiva, Buch ha explicat que s'ha tipificat a tots els agents de l'afer amb una falta «greu» i que se'ls ha retirat del servei al carrer. «Treballaran a les oficines fins que no tinguem els autors», ha explicat. El conseller ha explicat que una de cada quatre hores de formació que es fa als nous agents dels Mossos se centra en continguts al voltant de la deontologia, els Drets Humans i els drets individuals però que, tot i això, a vegades hi ha persones que «no s'ajusten» a allò que hauria de ser.

D'altra banda, Buch s'ha referit al cas de l'inspector Jordi Arasa i ha assegurat que no se'l va ascendir per motius polítics sinó que el policia va superar mèrits en un procés de selecció intern.


Comentaris

envia el comentari