Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller d'Interior, Miquel Buch, atenent els mitjans de comunicació. 13 de desembre del 2019

Polèmica per les últimes paraules de Buch sobre els Mossos

Admet que durants els aldarulls hi ha hagut «moments de violència» que han «tapat» la feina dels agents però subratlla que «s'ha garantit» el dret de manifestació

El conseller d'Interior, Miquel Buch, atenent els mitjans de comunicació. 13 de desembre del 2019
Buch considera que els Mossos van «garantir» el dret a manifestació | Catalunya Diari

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha felicitat aquest dilluns els Mossos d'Esquadra per la tasca davant «l'episodi més llarg i més intens en ordre públic», en referència als aldarulls posteriors a la sentència de l'1-O. Segons han explicat fonts del Departament a l'ACN, Buch ho ha dit durant una reunió a porta tancada al Complex Central Egara, a Sabadell, amb comandaments del cos policial, amb caps d'àrea com a rangs menors.

Buch ha subratllat que els agents han afrontat jornades «inacabables» i «grans manifestacions» amb el dret «fonamental» garantit pel cos. Ha admès que hi ha hagut «moments de violència» que han «tapat» la feina dels policies,  però ha considerat que la «imatge real» és que «s'ha garantit» el dret de manifestació.

Repte superat

Buch ha felicitat el cos policial per la manera com «s'ha afrontat el repte» i ha posat en valor que de les dues promocions de nous agents que s'han fet des que és conseller –ha recordat que s'arribaran a incorporar 2.000 nous agents- , una s'ha dedicat pràcticament íntegra a Barcelona. Gràcies a això, ha dit, «la situació s'ha capgirat» a la capital catalana, on aquest estiu hi ha hagut polèmica per l'augment de la sensació d'inseguretat.

També ha recordat el seu compromís de treure el cos del «focus polític», que ha considerat un objectiu «prioritari». I ha afegit:  «Ens n'estem sortint. Vostès fan la seva feina professional, i el Departament la fa des de l'àmbit polític».

Un sistema únic de policia de Catalunya

En paral·lel, Buch també ha recordat que en l'últim any els Mossos han entrat al Centre d'Intel·ligència Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco), s'han comprat 410 vehicles nous i hi ha hagut millores en les infraestructures i s'ha avançat en el decret d'uniformitat.

El conseller també ha anunciat que es tirarà endavant una nova llei per crear un sistema únic de policia de Catalunya, i ha subratllat que cal «preparar el cos per al futur» perquè «vindran temps de canvis disruptius».

També et pot interessar...