Buch assegura que els Mossos garantiran la convivència davant la sentència del procés

El conseller apunta que els Mossos hauran d’estar preparats per resoldre «qualsevol escenari» d’acord amb l’ordenament públic

Miquel Buch durant la presentació de 228 nous agents que s'incorporen a Barcelona

Miquel Buch durant la presentació de 228 nous agents que s'incorporen a Barcelona | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit aquest dimarts que els Mossos d'Esquadra han d'estar preparats per resoldre «qualsevol escenari» que es pugui plantejar complint el marc jurídic, és a dir, la llei de cossos i forces de seguretat i la llei de policia.

Per Buch, i fent referència a la resposta ciutadana a la sentència del judici de l'1-O, la «complexitat» dels darrers temps es podria «incrementar encara més» els pròxims dies i per això, ha animat els agents a demostrar la seva «professionalitat» complint les funcions de policia de seguretat ciutadana i policia judicial. El cos haurà de protegir «el lliure exercici de drets i llibertats» i, alhora, garantir la seguretat ciutadana «vetllant per la convivència pacífica».

Els Mossos han demostrat «professionalitat i rigor»

En un discurs davant els nous agents del cos que s'incorporen a Barcelona, Buch s'ha mostrat convençut que es «sobreposaran a les adversitats». També ha assegurat que resoldran «bé» aquestes adversitats i ha volgut verbalitzar el seu suport al cos. «Sempre em tindran al seu costat en els compliments de deures i funcions», ha recalcat Buch, que ha afegit: «tenen la meva confiança plena».

Per Buch, els Mossos han demostrat «professionalitat i rigor» en moments «complexos de gestionar», i ha posat d'exemple el seu desplegament o la situació política dels darrers anys, que ha recordat que han «afectat» directius i comandaments com ara Joaquim Forn i Josep Lluís Trapero.

S'incorporaran un total de 228 nous agents a Barcelona | cedida

S'incorporen més agents a Barcelona

Buch ha fet aquestes declaracions davant dels agents del cos que s'incorporen a Barcelona ciutat. En total, la capital catalana disposarà de 228 nous agents que se sumen als 156 ja desplegats a l'estiu, 20 dels quals, al metre de la ciutat.

El titular d'Interior ha situat com a repte, «revertir la sensació d'inseguretat» a la ciutat, ha rebatut que la situació ha millorat i ha posat d'exemple la «pràctica desaparició» dels narcopisos o la davallada de delictes comesos per grups organitzats. Ha lamentat però, que alguns delictes sí que han pujat, i per això, creu que amb col·laboració ciutadana i a partir dels poders públics, es podran superar, més enllà, ha afegit, del «debat estèril» que «alguns pretenen obrir» al voltant de la seguretat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari