Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una mossa d'esquadra revisa la documentació que li facilita un dels conductors que passa pel peatge de Maçanet de la Selva, el 21 de març de 2020.

Buch es mostra partidari de multar qui no porti mascareta en espais públics

Els cossos de seguretat han posat més de 120.000 multes durant el confinament

Una mossa d'esquadra revisa la documentació que li facilita un dels conductors que passa pel peatge de Maçanet de la Selva, el 21 de març de 2020.
Una mossa d'esquadra durant un dels controls de mobilitat. | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, s'ha mostrat partidari de multar qui no porti mascareta en espais públics. En declaracions a TV3, Buch ha insistit en la petició de fer obligatori l'ús de mascaretes i que sigui sancionable incomplir-ho, tot i que ha apuntat que qui ho pot decidir ara per ara és l'Estat. 

Buch ha considerat que el  govern espanyol els hi acabarà donant la raó i farà obligatori l'ús de la mascareta en llocs públics. El conseller ha insistit en la necessitat d'aquesta mesura, especialment en zones com l'àrea metropolitana de Barcelona on l'alta densitat de població fa més difícil mantenir els dos metres de distància de seguretat. Tot i això, ha dit que serà el govern espanyol qui dicti la normativa i determini si el fet de no portar-la pot ser sancionable. Per a ell ho hauria de ser i ha apuntat que el que es busca és «vetllar per la salut de tots».

Buch assenyala «incoherències» en el pla de desconfinament

Sobre les franges horàries, s'ha mostrat partidari de flexibiltizar-les però ha dit que això hauria d'anar acompanyat de l'ús obligatori de mascareta en l'espai públic. Ha afegit que les franges horàries són  recomanacions  i que no es pot sancionar algú que es trobi fora de la seva franja. En tot cas, ha apuntat que cada territori té la seva realitat i que aquestes es podrien adaptar a les necessitats diferents.

D'altra banda, ha reconegut que és difícil gestionar i posar normes per al desconfinament però ha lamentat que la proposta del govern espanyol té «moltes incoherències». Entre aquestes ha situat la de no poder sortir del municipi per fer esport però sí poder anar a la terrassa d'un bar en fase 1. En aquest àmbit, ha considerat «impossible» que es compleixin els dos metres de distanciament amb taules de fins a 10 persones  i ha considerat que s'hauria de reduir el nombre màxim de permesos en una mateixa trobada i més amplitud. El conseller ha afirmat que «és impossible que la gent no es trobi», entre d'altres els adolescents, però ha reclamat un compliment estrictes de les mesures de seguretat establertes.

Controls a les platges durant l'estiu?

El conseller Buch ha apuntat també que existeix la possibilitat que les policies locals i els Mossos facin control d'accés a les platges durant aquest estiu, tot i que ha afirmat que és «prematur» encara dir com es gestionarà aquest tema.