Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Buch

Buch valorarà el dispositiu policial postsentència després de les eleccions generals

La comissió d'Interior demana també que el nou director, Pere Ferrer, informi dels «plans» que té pels Mossos

Miquel Buch
Buch lamenta que companys del seu propi partit (JuntsxCat) li reclamin la dimissió | Catalunya Diari

El conseller d'Interior, Miquel Buch, compareixerà al Parlament després de les eleccions espanyoles del proper 10 de novembre per informar del dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra per les protestes contra la sentència del judici de l'1-O. La comissió d'Interior de la cambra catalana ha aprovat la seva compareixença i també la del nou director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, en aquest cas per explicar els seus «plans» al capdavant de la Direcció General de la Policia.

La presència del conseller al Parlament  es proposarà per la propera reunió de la comissió d'Interior, que serà el 20 de novembre, ja que tot i que habitualment es celebra quinzenalment els dies 12 i 13 de novembre s'ha convocat sessió plenària al Parlament.

  

el conseller haurà de referir-se, a més del dispositiu policial per a les mobilitzacions, de  les causes del canvi de direcció del Cos de Mossos d'Esquadra 

JxCat i ERC contraris a la compareixença de Ferrer

També s'ha aprovat la compareixença del nou director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, perquè informi «sobre els seus plans al capdavant de la Direcció General de la Policia».

Els diputats de JxCat i ERC s'han posicionat en contra que el conseller expliqui les causes del canvi de direcció del cos policial, així com també de la compareixença de Ferrer. Montserrat Fornells d'ERC ha argumentat que el conseller «ja va explicar el pla de treball del nou director i això no canvia».

També et pot interessar...