Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern.

El dard de Budó a Aragonès que deixa ERC en molt mal lloc

La portaveu del Govern obre així una nova polèmica entre els socis de l'executiu

Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern.
Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern. | ACN

S'obre l'enèsim enrenou al Govern de Catalunya. La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, ha deixat en evidència aquest dimecres, 9 de desembre, al migdia, al vicepresident i cap visible d'ERC al Govern, Pere Aragonès. Ha estat arran del cas de presumpte assetjament sexual per part de Carles Garcias, qui va ser el cap de gabinet de l'exconseller d'Exteriors, Alfred Bosch. Aquest dimecres, l'executiu havia de debatre la proposta d'expedient sancionador a Bosch, però el debat no s'ha produït.

Budó diu que Aragonès ha frenat l'expedient de forma «unilateral»

Budó ha estat preguntada sobre la qüestió a la roda de premsa d'aquest migdia i la seva resposta s'ha transformat en un dard que ha apuntat directament ERC. La portaveu del Govern ha dit que «Pere Aragonès ha frenat la proposta d'expedient sancionador» i ha detallat que «el vicepresident ha retirat unilateralment el punt de l'ordre del dia», assenyalant que, en ser el càrrec de màxim rang del Govern actualment, en absència de president, té aquesta facultat.

El cas, que es va saldar amb la dimissió d'Alfred Bosch el passat mes de març, havia de resoldre's amb una sanció per a l'exmembre del Govern, però segons Budó, Aragonès ha frenat la resolució, tot i que no n'ha explicat els motius. Caldrà estar atents, doncs, a la versió d'ERC sobre la decisió d'Aragonès i a la reacció del partit a les paraules de la consellera Budó, que deixen els republicans en molt mal lloc davant d'un cas tan delicat.

ERC va reobrir l'expedient a Alfred Bosch a finals d'octubre

Cal recordar que, a escala de partit, ERC va obrir una investigació interna a l'exconseller d'Exteriors, Alfred Bosch, i al seu excap de gabinet i presumpte autor de l'assetjament, Carles Garcias. A principis del mes d'octubre, però, la formació va optar per tancar aquesta investigació. Unes setmanes més tard hi va haver un gir en la decisió dels republicans: ERC va optar per reobrir l'expedient a finals d'octubre «a causa de noves informacions» al voltant de les acusacions.

Al marge, doncs, de com es resolgui l'expedient del Govern, també caldrà veure com ERC tanca el cas de forma orgànica i si aplica alguna mena de sanció a l'exconseller Bosch —Garcias no és militant del partit.