Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra.

El Govern confinarà la zona del rebrot de Lleida «si es descontrola»

Ho ha explicat la consellera Meritxell Budó en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts

El president de la Generalitat, Quim Torra.
El govern Torra ho té clar: si cal, confinarà Lleida. | ACN

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts, 23 de juny, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern que l'executiu autonòmic no dubtarà a confinar la zona afectada pel brot de Lleida en cas que els contagis creixin i es descontrolin. Budó ha remarcat, però, que hores d'ara no hi ha cap evidència que això sigui així. 

El Govern «no entendria» una reactivació de l'estat d'alarma

La portaveu del Govern,  Meritxell Budó, ha respost a la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, que «no entendria» la reactivació de l'estat d'alarma en cas de rebrot a Catalunya. Durant la roda de premsa a Palau d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu,  Budó  ha argumentat que el Govern vol mantenir les competències, també en cas d'una segona onada de covid-19.

La consellera ha reiterat que la primera administració en conèixer un possible rebrot seria la pròpia Generalitat: «Demanem que cada territori ho pugui gestionar». La consellera portaveu  Budó  ha posat com a exemple el cas d'Aragó, que ha decidit retrocedir a la fase 2 després de casos de nous contagis, ja sense l'aplicació de l'estat d'alarma.

Budó ha afegit que els casos de brots a Lleida i Girona s'estan estudiant, però que, per exemple, la situació de la residència lleidatana és «independent». La consella ha asseverat que s'estan controlant i que el Govern «hi està a sobre», de la mateixa manera que no està damunt la taula l'opció d'aturar la mobilitat entre comunitats autònomes, després dels casos d'Aragó i Lleida. Sobre la prohibició de ballar en discoteques, Budó  ha justificat que permetre-ho faria «impossible» controlar un possible rebrot: «Cal anar poc a poc, aquest estiu serà diferent en moltes activitats», ha advertit.

La Moncloa desautoritza la vicepresidenta Calvo

Sobre una possible nova aplicació de l'estat d'alarma en cas de rebrots, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ja ha assegurat aquest dimarts que malgrat les manifestacions de Calvo, l’executiu «no està estudiant ni a curt ni a mitja termini tornar a declarar l’esta d’alarma».