Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021

Budó demana «confiança» en els equips negociadors d'ERC i Junts

La portaveu assegura que l'executiu està «aïllat del soroll mediàtic» i treballa al marge del trencament

El Govern en funcions hi creu. Quatre dies després que ERC estripés el guió i mostrés la seva predisposició a governar en minoria per la falta d'acord amb Junts per Catalunya, la Consellera de presidència, Meritxell Budó, insisteix que encara no està tot dit. És a dir, Budó ha volgut separar de nou aquest dimarts la feina de l'executiu de l'estat d eles negociacions entre ERC i JxCat sobre el futur d ela Generalitat.

Així, després de rebutjar posicionar-se sobre el trencament en les negociacions i la possibilitat d'un Govern monocolor d'Esquerra, Budó ha demanat «donar confiança als equips negociadors» dels partits independentistes. «Cal treballar amb discreció i fora de soroll mediàtic. Encara hi ha temps, el termini finalitza el 26 de maig, i correspon a partits explicar exactament la situació. Queden pocs dies però en queden. Encara hi ha recorregut per facilitar un acord de Govern», s'ha limitat a dir en parlar de la investidura i el futur executiu.

Pilotes fora 

D'aquesta manera, ha volgut garantir que hi hagi el resultat que hi hagi a les negociacions, i surti l'acord que surti, el Govern en funcions segueix fent la seva feina al marge. «Intentem aïllar-nos de les negociacions en l'àmbit de les formacions polítiques. És bo fer-ho d'aquesta manera», ha dit, tot negant que hi hagi hagut "cap debat" al sí del Consell Executiu d'aquest dimarts després del punt d'inflexió en les converses entre ERC i JxCat del passat cap de setmana.

En tot cas, ha remarcat que el Govern no s'hi veu afectat per la picabaralla política i que l'única cosa que afecta l'executiu «és la repressió». «El Govern pateix, però pateix des que s'inhabilita el president de la Generalitat, el 28 de setembre de 2020, per defensar la llibertat d'expressió. La repressió la patim cada dia i actua contra el Govern. Aquest és l'únic patiment que té el Govern», ha insistit.