Puigdemont durant la conferència sobre el Referèndum d'Independència català al Parlament Europeu el 24 de gener de 2017

Budó vol que el candidat de JxCat a les eleccions catalanes sigui Puigdemont

La consellera de Presidència ha puntualitzat que es tracta d'una «opinió personal»

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat que li agradaria que l'expresident Carles Puigdemont encapçalés la llista de JxCat a les pròximes eleccions catalanes. En una entrevista a Ràdio 4, la també portaveu del Govern ha dit que és una «opinió personal» i que serviria per «reparar» els drets polítics de l'ex president tenint en compte que el 30 de gener del 2018 «no es va permetre la seva investidura».

D'altra banda, Budó ha defensat que no hi ha un trencament del Govern sinó un distanciament entre els socis i ha afegit que JxCat haurà de continuar entenent-se amb els republicans després de les eleccions, tot descartant un pacte amb el PSC.

Carles Puigdemont, possible cap de llista de JxCat?

En els propers dies, Junts per Catalunya haurà d'activar els seus mecanismes interns per tal d'escollir candidats a les eleccions a la Generalitat que, tot i que encara no tenen data, ja se sap que seran aquest 2020.

L'espai postconvergent manté el dilema: concórrer-hi al marge de Puigdemont, ara centrat en superar l'escull del suplicatori europeu  que li podria treure la immunitat de què gaudeix com a eurodiputat;  o aprofitar la tirada que té per situar-lo com a cap de llista malgrat les opcions nul·les que pugués exercir, efectivament, com a diputat —o, fins i tot, president de la Generalitat—, tal com s'ha pogut comprovar en la present legislatura.

Budó s'ha expressat aquest dilluns a favor de l'opció Puigdemont, però el cert és que en les darreres setmanes han sonat altres noms com el de Damià Calvet, Jordi Puigneró, Miquel Buch o, fins i tot, l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas.

També et pot interessar...