Manuel Bustos, condemnat a 3 anys de presó per retirar multes a familiars

L'exalcalde de Sabadell va retirar dues multes d'aparcament a la seva dona i al seu fill

Manuel Bustos, condemnat a 3 anys de presó
Manuel Bustos, condemnat a 3 anys de presó | CatalunyaDiari.cat

Manuel Bustos ha estat condemnat a tres anys de presó per haver retirat dues multes d'aparcament a familiars. L'exalcalde socialista de Sabadell, en aquesta línia, ha estat condemnat per, concretament, haver-se servit del seu càrrec públic per retirar dues multesla seva dona i al seu fill

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), doncs, ha considerat aquest divendres que l'exbatlle és culpable de dos delictes de tràfic d'influències. La pena va més enllà, ja que Bustos també veu com se li imposa una inhabilitació de 16 anys. La fiscalia, finalment, sol·licitava una pena de 4 anys de presó per a Bustos. 

Bustos, condemnat per tràfic d'influències 

El relat dels fets, així mateix, és d'allò més cridaner. Tot plegat va començar el passat 28 de març de 2012, quan Bustos, aleshores alcalde de Sabadell, va demanar la retirada d'una multa a la seva dona, que havia aparcat en una zona prohibida, i la grua se li volia endur. Ella, però, s'hi hauria acostat, hauria tret la multa del vehicle i, posteriorment, Bustos hauria intervingut per negar-ne la tramitació. 

Imatge de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos
Imatge de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos | Cedida

 

Mesos després, el 22 de juny d'aquell mateix 2012, el fill de Bustos va rebre una multa en aparcar a la zona de càrrega i descàrrega d'un hospital. La grua es va endur el vehicle però Bustos, com en el primer cas, va tornar a intervenir per demanar a l'intendent Duran que resolgués el tema. Els seus fills, finalment, van poder retirar el seu vehicle del dipòsit municipal de Can Marcet de Sabadell per recuperar el seu vehicle. 

La trama mercuri, el taló d'aquil·les de Bustos 

Es tracta, doncs, de la segona condemna de la trama de corrupció Mercuri. La nova sentència delm TSJC a l'exalcalde de Sabadell, doncs, se suma al cas que ja sumava Bustos per haver col·locat a dit una tècnica a l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

Aleshores, doncs, el mateix TSJC ja va condemnar l'exbatlle —així com a l'exsecretari d'organització del PSC, Daniel Fernández— a un any i quatre mesos de presó. 

 

  


Comentaris

envia el comentari