El CAC considera que Jiménez Losantos incita a l’odi

El periodista va carregar durament contra Alemanya: «Ens han bufetejat i ens han donat una puntada de peu a les parts nobles»

Federico Jiménez Losantos, en una imatge d'arxiu
Federico Jiménez Losantos, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La frase «incitació a l’odi» ha estat de les més utilitzades des de l’auge definitiu del sobiranisme a Catalunya. El rebre, però, li ha tocat ara al controvertit i polèmic periodista Federico Jiménez Losantos. El Ple del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) considera que les declaracions emprades pel periodista d’esRadio el passat 6 d’abril —on va parlar de fer esclatar cerveseries a Baviera— generaven «incitació a l’odi».

El periodista espanyol, en aquella ocasió, va incitar a l’odi en assegurar que es podrien prendre com «ostatges» els  «200.000» alemanys que viuen a les Illes Balears i, per més inri, en assegurar que les cerveseries de Baviera podrien «començar a esclatar».        

               

Losantos: «A Baviera poden començat a esclatar cerveseries»

«Perquè Alemanya que a Espanya no se’ls perdonarà... A les Balears hi ha uns 200.000 alemanys que són ostatges, a Baviera poden començat a esclatar cerveseries», va comentar Losantos després que la justícia alemanya deixés sortir en llibertat Carles Puigdemont, en no considerar la petició d’extradició requerida per la justícia espanyola.

«Però vostè què proposa, una acció?», preguntava irònicament Losantos al fil de la crítica al país germànic mentre explicava: «Naturalment. Ens han bufetejat i ens han donat una puntada de peu a les parts nobles».

Federico Jiménez Losantos, en una imatge d'arxiu
Federico Jiménez Losantos, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

El CAC defensa que es tracta «d’incitació a l’odi»

Aprovat per cinc vots a favor i un en contra, les declaracions emeses per Jiménez Losantos a ‘La mañana de Federico’ de esRadio «es podrien catalogar com a incitadores a l’odi». En aquest context, doncs, aquestes podrien  vulnerar el punt 2 de l’article 4 de la LGCA. Per tant, conformitat amb l’apartat 1 de l’article 57 de la legislació citada, es podria titllar d’una infracció «molt greu».

L’acord serà ara traslladat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) perquè en dugui a terme les mesures que cregui oportunes.


Comentaris

envia el comentari