Una cadena humana de 15.000 persones per commemorar l'1-O a Girona

L'acció ha aconseguit enllaçar, de forma simbòlica, els municipis de Sant Julià de Ramis i Aiguaviva

Dues persones sostenint una estelada en un dels trams de la cadena humana
Dues persones sostenint una estelada en un dels trams de la cadena humana | Cedida

Al voltant de 15.000 persones han participat aquest diumenge en una cadena humana que ha unit cinc poblacions de les comarques gironines. Es tracta d'una iniciativa que tenia per objectiu commemorar l'1 d'octubre. 

Un dels trams de la cadena humana, corresponen al municipi de Sant Julià de Ramis
Un dels trams de la cadena humana, corresponen al municipi de Sant Julià de Ramis | cedida

 

La cadena ha aconseguit unir de forma simbòlica els municipis de Sant Julià de Ramis i Aiguaviva, passant per algunes escoles i punts de votació, que van enfrontar-se a les càrregues policials durant el referèndum de l'any passat. Tot ha tingut lloc en un ambient festiu, amb senyeres i crits d'«independència», i l'organització ha aconseguit omplir gairebé tots els trams, tret del sisè, que s'ha hagut d'eliminar per falta de participants. 

Diverses famílies en un tram de la cadena humana d'aquest diumenge
Diverses famílies en un tram de la cadena humana d'aquest diumenge | cedida

 

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elizenda Paluzie, ha aprofitat l'acte per demanar als polítics que «no malbaratin» l'1 d'octubre, i que tirin endavant amb la implementació de la República. 

Unes nenes sostenint una de les urnes de l'1-O durant la cadena
Unes nenes sostenint una de les urnes de l'1-O durant la cadena | cedida

L'ANC exigeix a Torra accions concretes per implementar la República

Precisament ha estat l'ANC qui ha llançat un ultimàtum al Govern de Quim Torra perquè fixi, abans del 21 de desembre, quan es complirà un any just des de les eleccions del 21-D,una estratègia «única i nítida» per implementar la República Catalana. En cas contrari, l'organització independentista ja ha avançat que li retirarà el seu suport, i que organitzarà mobilitzacions al carrer. 

Tot això s'ha decidit durant una reunió extraordinària del Secretariat Nacional de l'ANC, durant la qual l'entitat ha revisat la seva estratègia política, i ha presentat uns documents que han de marcar el seu full de ruta en els pròxims mesos. Entra altres coses, l'organització que va dirigir Jordi Sànchez reafirma que la via unilateral és l'únic escenari factible per aconseguir la independència, i que qualsevol altre desmobilitzarà i provocarà un desencís en el moviment sobiranista. 


Comentaris

envia el comentari