IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Caixa i Mutua Madrileña es neguen a avalar a Artur Mas per abonar la fiança del 9-N

L'expresident deu 5,25 milions d'euros

A Artur Mas se li acaba el termini per pagar la sanció.
A Artur Mas se li acaba el termini per pagar la sanció. | Cedida

El termini d'Artur Mas per pagar la fiança de 5,25 milions d'euros que li va imposar el tribunal de Comptes arran de l'organització de la consulta del 9-N s'acaba. El pròxim 20 d'octubre, l'expresident de la Generalitat serà embargat si no abona aquesta quantitat. Pe poder fer front a la sanció, Mas havia demanat un aval a CaixaBank i Mutua Madrileña, però tots dos bancs s'hi ha negat, tal com recull 'El Confidencial'.

Segons el citat mitjà, Artur Mas hauria demanat a SegurCaixa Adelsas, que està participada al 50% per l’entitat catalana i la companyia madrilenya, l’execució d’un segur de responsabilitat civil que la Generalitat té amb ells per protegit a tots els seus funcionaris de possibles riscos. Així doncs, Mas hauria demanat que l’asseguradora cobrís la multa, ja que no disposava de fonts suficients.

Així doncs, la resposta tant de CaixaBank com de Mutua ha estat negativa, ja que la pòlissa de responsabilitat civil de la Generalitat no inclou entre els riscos un procés consultiu sobre la independència de Catalunya. Per tant, Mas no pot fer servir aquesta assegurança per pagar la multa. Altres fonts també senyalen que l'expresident hauria demanat un aval a CaixaBank per valor de la sanció, però tampoc l'hauria rebut. També apunten que ha iniciat una col·lecta entre els membres del partit i gent afí a l'independentisme per aconseguir diners.


Comentaris

envia el comentari