Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El govern de Catalunya en la seva intervenció televisada l'1 d'octubre de 2017.

La Caixa de Solidaritat paga els diners que faltaven per completar la fiança de 4,1 MEUR

El termini caducava aquesta mateixa setmana

El govern de Catalunya en la seva intervenció televisada l'1 d'octubre de 2017.
El govern de Catalunya en la seva intervenció televisada l'1 d'octubre de 2017. | ACN

La Caixa de Solidaritat ja ha abonat al Tribunal de Comptes  els diners que faltaven per completar la fiança de 4,1 milions d'euros que reclama per l'organització de l'1-O, segons han informat fonts de la institució. Finalment, s'ha pagat amb el fons de la Caixa de Solidaritat i la fiança de 2,1 milions d'euros que ja s'havia abonat al  Tribunal Suprem.

S'han utilitzat les fiances dipositades al Suprem

La delegada instructora de la causa va acceptar que les fiances que ja s'havien pagat tant al Suprem com al jutjat número 13 de Barcelona, de  5,8 milions d'euros, servissin per cobrir l'import que va fixar com a liquidació provisional. Tanmateix, finalment la fiança no s'ha cobert amb la que es va dipositar al jutjat 13 sinó amb els diners que ha recaptat la Caixa de Solidaritat.

D'aquesta manera, queda assegurada la quantitat que el Tribunal de Comptes reclama i no caldrà embargar béns a les 32 persones presumptament responsables del suposat desviament de fons públics per fer realitat el referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

Els imports més elevats, reclamats a Junqueras i l'ex interventora general de la Generalitat

Els imports més elevats els fixava per a l'ex interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal Planella, a qui reclama 455.527,48 euros i per a l'exvicepresident Oriol Junqueras, amb 421.887,21 euros. Per altra banda, la delegada instructora ha exonerat tres dels investigats; els interventors Eva Maria Pardo i Jordi Serra així com al director general d'Economia social, Tercer sector i Cooperatives, Josep Vidal i Fàbrega, després d'escoltar les al·legacions dels seus representants.

Pel que fa a Carles Puigdemont, el Tribunal de Comptes li reclamava 131.079,226 euros, els mateixos que als ex consellers Santi Vila, Meritxell Borràs, Toni Comín, Joaquim Forn, Carles Mundó, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Josep Rull i Meritxell Serret.

També et pot interessar...