Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tribunal de Contes

Paguen els 2 milions d’euros restants de la multa del 9-N imposada pel Tribunal de Comptes

Així s’ha resolt la fiança de 5,8 milions d’euros contra alts càrrecs de la Generalitat i se’ls ha aixecat els embargaments
Caixa de Solidaritat ha pagat més de dos milions d'euros per resoldre la multa imposada pel Tribunal de Comptes a diversos alts càrrecs de la Generalitat
Caixa de Solidaritat ha pagat més de 2 milions d'euros per resoldre la multa imposada pel Tribunal de Comptes a alts càrrecs de la Generalitat | Cedida

 

El Tribunal de Comptes va imposar una multa a l’expresident de la Generalitat Artur Mas, i a altres alts càrrecs, per haver fet servir, suposadament, fons públics per a la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014. Ara, la  Caixa de Solidaritat ha aportat  la suma que restava pendent, donant un total de  més de dos milions d’euros per acabar de cobrir la multa.

S’han pogut aixecar els embargaments als alts càrrecs de la Generalitat

Des del compte de Twitter de la mateixa associació han anunciat la seva acció: «Avui amb els vostres diners hem fet l’aportació de més de 2 milions d'euros per cobrir la multa del ‘Tribunal de Cuentas’ pel 9N». A més, han aprofitat per agrair l’esforç de tots aquells que han aportat diners: «Moltes gràcies a tothom per aquest enèsim esforç».

I també han denunciat que  el Tribunal de Comptes és  «un òrgan administratiu que posa una multa per una malversació que va absoldre el TSJC. Un Tribunal que no ha descobert cap cas de corrupció mai portes enfora, ple de casos de nepotisme portes endins i totalment polititzat».

A més, gràcies a la Caixa de Solidaritat,  s’ha pogut resoldre la fiança de 5,8 milions d’euros que es va imposar contra diversos alts càrrecs de la Generalitat pel referèndum de l’1-O: «Finalment hem dipositat la quantitat íntegra i s’han pogut aixecar els embargaments als afectats» i han afegit que també «han assumit l’ajuda a persones represaliades per motiu de la lluita per la independència de Catalunya».

Així, des de la Caixa de Solidaritat han reivindicat que continuen «compromesos amb la causa de la llibertat i amb la solidaritat». A més, han afirmat que «segueix la repressió política imposant greus sancions econòmiques  per intentar imposar la por. Però per sort la solidaritat a casa nostra funciona» i han assegurat: «Sabem que hi sou i això és la millor garantia per encarar el futur».

També et pot interessar...

  • El Tribunal de Comptes confirma que el Govern va utilitzar diners públics per al procés
  • El Tribunal de Comptes obre una causa contra Carles Puigdemont per l'1-O