Damià Calvet, acompanyat de Quim Torra.

Calvet no contempla la independència 'aviat': Demana plenes competències en aigua en 20 anys

Les paraules del conseller de Territori li han costat crítiques importants a les xarxes socials

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet (JxCat), ha despertat certa polèmica amb les seves darreres declaracions públiques. Calvet confia que abans del 40è aniversari de l'Agència Catalana de l'Aigua, d'aquí a 20 anys, Catalunya pugui exercir les competències sobre totes les aigües del territori català, des de les conques internes fins a la part catalana de la conca de l'Ebre, a més de la Garona i la Sénia. Així ho ha afirmat en un acte de celebració del 20è aniversari de l'ACA al Palau de Pedralbes.

Les paraules de Calvet demanant plenes competències per d'aquí a dues dècades han indignat l'independentisme, que ha vist les seves paraules com un reconeixement implícit que la independència no arribarà en les properes dues dècades. Això, malgrat que Calvet milita a Junts per Catalunya, que pretén que les eleccions del proper febrer siguin plebiscitàries i que manté l'estratègia de la «confrontació intel·ligent amb l'Estat», buscant embats per la via ràpida perquè Catalunya arribi a la independència. Les seves paraules, doncs, entren en plena contradicció amb el full de ruta de la seva formació.

Sonores crítiques al conseller de Territori, Damià Calvet

Les paraules de Calvet no han passat desapercebudes i han aixecat una onada de crítiques a les xarxes socials pel fet de no preveure implícitament la independència en les properes dues dècades. Aquestes han estat algunes de les piulades de reacció a Calvet:

Des de Twitter, doncs, el conseller Calvet ha rebut importants crítiques a causa de les seves declaracions, que són vistes com un reconeixement implícit que la independència de Catalunya és inassolible en els propers 20 anys. Unes paraules, doncs, que han comportat un contratemps per al titular de Territori i Sostenibilitat.