Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Calvet afirma que JxCat votaria 'sí' a la investidura si l'acord entre PSOE i Podem inclou el diàleg amb el Govern

Calvet valora positivament el «contrapoder» que té l'ANC per «tensar els polítics»

El conseller encoratja el moviment independentista a afrontar les sentències del Suprem amb la «màxima unitat»

Calvet afirma que JxCat votaria 'sí' a la investidura si l'acord entre PSOE i Podem inclou el diàleg amb el Govern
Calvet celebra el paper de «contrapoder» de l'ANC | Cedida

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha celebrat el paper de «contrapoder» de l'ANC perquè fa «tensar els polítics», al·legant que «la riquesa que tenim és que hi ha entitats que vetllen i que fan de contrapoder». El conseller s'ha allunyat de les crítiques de Joan Tardà a l'Assemblea i ha considerat que «malament aniríem si tot es dictés només des dels governs».

En una entrevista a RAC1, Calvet ha valorat positivament el paper de l'ANC i ha considerat «perfecte» que l'entitat digui en un moment determinat 'Posi les urnes' o que cal mobilitzar-se de cara a les sentències. A més,  el conseller ha encoratjat el moviment independentista a encarar les sentències del tribunal Suprem des de la «màxima unitat», un valor que creu que representa JxCat.

Calvet demana «no perdre la tensió de la societat davant la injustícia dels presos»

Segons Calvet,  la unitat «pot ser més tàctica, estratègica o gestual, ho veurem quan arribin les sentències», i ha expressat que veu necessari «no perdre la tensió de la societat davant la injustícia dels presos». La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, també va fer una crida a la unitat per «reprendre el camí cap a la independència i tornar a posar al centre l'objectiu».

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, fa crida a la unitat | CatalunyaDiari.cat

 

En referència a la unilateralitat, Calvet ha recordat que «ja es va fer el 2017», de manera que ha considerat que  la confrontació «ha de ser intel·ligent» i ha de passar per fer-se «forts» a les institucions mentre que s'avancen en les solucions dels problemes quotidians.

El conseller no es posiciona sobre el futur lideratge de JxCat

Sobre la reordenació de l'espai postconvergent, Calvet ha esquivat respondre si li agradaria liderar JxCat  i s'ha limitat a dir que aportarà tota la seva experiència, coneixement i ganes al debat. Pel que fa als presos, Calvet ha explicat que des del seu espai es reconeix el seu lideratge, així com el de l'expresident Carles Puigdemont des de Bèlgica, i ha desitjat que hi hagi un «govern valent» a l'Estat que ho vulgui afrontar mitjançant el diàleg i la negociació.

També et pot interessar...