Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La ministra d'Economia, Nadia Calviño, en una fotografia

Calviño anuncia una nova moratòria en el pagament de les hipoteques fins al 31 de març

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha dit que l'executiu espanyol «continuarà concentrant esforços» en la protecció del teixit productiu i les famílies afectades

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, en una fotografia
Es tracta d'una mesura per fer front als efectes econòmics de la pandèmia | Cedida

La vicepresidenta tercer i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha anunciat aquest dilluns que el govern espanyol té previst aprovar una nova moratòria per al pagament dels crèdits hipotecaris i no hipotecaris fins al 31 de març per fer front als efectes econòmics de la pandèmia en famílies i empreses.

Així ho ha explicat a primera hora d'aquesta tarda en una trobada amb mitjans poc abans de l'inici de la reunió de l'Eurogrup. «Estem treballant en l'extensió dels mecanismes dels ERTO i aprovarem aviat l'extensió de moratòries de crèdits hipotecaris i no hipotecaris fins al 31 de març en línia amb el marc europeu recentment aprovat», ha detallat la ministra.

Calviño ha dit que l'executiu espanyol «continuarà concentrant esforços» en la protecció del teixit productiu, l'ocupació i les famílies «per acompanyar i protegir l'economia de la societat el seu conjunt en les setmanes i mesos durs que encara tenim per davant».

Les inversions i reformes, en paral·lel a l'agenda europea

La vicepresidenta Calviño ha assegurat que el pla de reformes i inversions d'Espanya per rebre diners del nou fons covid-19 estarà «totalment alineat» amb l'agenda europea i amb el «diagnòstic dels desequilibris que arrossega l'economia espanyola des de fa dècades».

Segons ha dit Calviño abans de la reunió de l'Eurogrup a Brussel·les, Espanya presenta aquest dilluns una primera idea del seu pla i destacarà «la urgència» de posar-lo en marxa per lluitar contra la crisi generada per la covid-19. Calviño ha dit que calen uns mecanismes «àgils» i ha afegit que el govern espanyol és un dels «més avançats» en la redacció dels plans, rebutjant que la seva presentació aquest dilluns sigui, precisament, pel contrari

La vicepresidenta també ha remarcat que el procés de ratificació legal de tots els textos que es vinculen als fons de recuperació europeus per la pandèmia a nivell comunitari marquen el calendari de la presentació definitiu del pla, del que aquest dilluns farà una pinzellada als socis de l'euro.

De totes maneres, Calviño ha dit que la intenció de l'executiu espanyol és que s'assoleixi el «màxim consens polític, econòmic i social» en la redacció de les mesures i reformes, que poden afectar qüestions sensibles com les pensions.