Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Nadia Calviño a la sala de premsa de la Moncloa el 31 de març de 2019.

La decisió que va comunicar Nissan al govern espanyol al gener va ser «molt diferent»

Es treballarà conjuntament per trobar «solucions alternatives»

Nadia Calviño a la sala de premsa de la Moncloa el 31 de març de 2019.
La vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha explicat que la intenció comunicada per Nissan el gener era «molt diferent» | Europa Press

El passat mes de gener la ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, van mantenir una reunió amb Nissan. Després d'aquesta trobada, Sánchez anunciava a través de Twitter que estaven garantits els llocs de feina a la fàbrica de Barcelona, una afirmació que ha estat molt criticada després que l'automobilística anunciés ahir el tancament de les fàbriques.

En aquest sentit, Calviño ha explicat que «el missatge que es va donar a la reunió on vaig participar era molt diferent». Així doncs, «el que el govern farà és treballar amb la Generalitat, la Zona Franca, l'Ajuntament de Barcelona, l'empresa i els treballadors» per «canalitzar (la situació) de la millor manera possible» i espera poder trobar «solucions alternatives».

Impulsar un pla d'inversions i reformes

En la seva compareixença a la comissió per a la reconstrucció al Congrés la ministra ha defensat la necessitat d'impulsar un  pla d'inversions  i reformes format per sis grans pactes, segons recull 'Nació Digital'. Aquests serien: un pacte per a la transició ecològica i el desenvolupament de l'economia verda, un per a l'emprenedoria i la transformació digital, un per a l'ocupació i la Formació Professional, un per a la ciència, un per als serveis públics i un últim per al camp.

Els plans esmentats s'emmarquen en el context del pla de recuperació de la  Unió Europea i «comporten un important volum d'inversions públiques i privades» ha explicat Calviño. A més, ha remarcat la importància que hi hagi un «diàleg» per «abordar units» els reptes que ha plantejat la crisi del coronavirus per a l'economia.

La resposta de la Comissió Europea està «alineada» amb el que defensa Espanya, segons ha assenyalat Calviño, que considera que «pot proporcionar un suport important per als nostres plans de recuperació, per a aquest pla d'inversions i reformes» que té com a objectiu «transformar  i  modernitzar» l'economia espanyola.