Carmen Calvo aposta per suavitzar les mesures dels polítics empresonats

La vicepresidenta del govern central ha declarat que «si el judici es retarda, no seria lògic allargar la presó preventiva»
La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvoº
La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvoº | CatalunyaDiari.cat

Carmen Calvo, vicepresidenta del govern espanyol, és l’última socialista que s’ha mostrat partidària de suavitzar la situació dels presos polítics. En aquest sentit, la política ha manifestat que si el judici als presos independentistes es retarda, creu que «no seria lògic allargar la presó preventiva».

 

Calvo considera que els presos polítics dificulten el diàleg

La vicepresidenta, doncs, s’afegeix d’aquesta manera al discurs que han dut a terme diversos membres del govern central al llarg de les darreres setmanes, com són els casos de Batet, Borrell, i, des del dia d’ahir, també de Cunillera. En el cas de Calvo, però, les declaracions han estat dutes a terme en una entrevista que ha concedit pel diari ‘La Vanguardia’.

 

Així les coses, la mà dreta de Sánchez considera que el fet que hi hagi líders polítics empresonats, suposa una dificultat per l’avenir del diàleg entre els executius català i espanyol. Per tant, manifesta que seria positiu que, si la vista oral s’acaba allargant, les autoritats judicials consideressin la possibilitat d’aplicar un altre tipus de mesures.

 

En aquest sentit, Calvo ha declarat que «s’ho podria plantejar el jutge, seria raonable que poguessin estar en altres condicions. Evidentment, no en llibertat, perquè estan sent part important d’un procediment, però si amb mesures distintes. A presó preventiva està pel que està».

 

Calvo descarta unes noves eleccions

Per això, la vicepresidenta de l’executiu central creu que «si es retarda molt en el temps, seria allargar massa una situació preventiva», i afegeix que li semblaria lògic «que el jutge, en l’àmbit de les seves competències i amb total independència, sense la pressió de ningú, pogués decidir que estiguessin en altres condicions».  

 

Calvo, que ha volgut treure ferro a l’assumpte polèmic dels correus dels jutges, en considerar que «la independència judicial consisteix en la imparcialitat del que diguin en els seus pronunciaments jurídics», també ha criticat el fet que el PP i Cs reclamin una altra aplicació de l’article 155, i considera que el motiu que els ha portat a fer-ho és que «potser no tenen una altra cosa a fer en la política».

 

Per acabar, i després de deixar clar que no negociaran els comptes de l’Estat amb Puigdemont perquè «el Govern no pot negociar res amb algú que ha fugit de la justícia», la vicepresidenta ha fet patent que, malgrat que en la votació dels pressupostos no obtinguin el suport necessari, no tenen intenció de convocar unes noves eleccions. En aquest sentit, ha manifestat que, donat el cas, «farem els pressupostos, cercant una via diferent, però els farem».Comentaris

envia el comentari